headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto
 
Heel Alliance !!

Zal ik weer het veld op gaan om lekker te sporten in een team?

Nieuws afbeelding 15-1-2020

‘Je herkent die vraag vast wel’, zegt Olivier van Nieuwenhuizen, bestuurslid Senioren & Veteranen van MHC Alliance. Want Alliance maakt er werk van om meer (oud)hockeyers te interesseren voor het mooie spelletje op de zondag. We spreken Olivier samen met diverse aanvoerders van de heren- en damesteams, die elke zondag de velden bevolken op de Sportparklaan in Heemstede. ‘Elke zondag trakteren wij elkaar weer op een mooie mix van jong-volwassen-, senioren- en veteranenhockey, waarbij we op alle niveaus ons mannetje en vrouwtje staan in de landelijke en districtscompetities’. Met meer dan 1400 jeugdleden zijn wij de grootste jeugdsportvereniging van Nederland…. ‘ vervolgt Olivier, maar wij zoeken vooral nog flinke versterking bij onze (Jong)Senioren (18-25 en 26-35 jaar) en Veteranen (>35 jaar). Op zondag hebben wij nog ruimte zat voor meer teams die graag op zo’n familieclub als Alliance willen spelen. Zowel dames als heren en studenten zijn van harte welkom. De zondag is voor onze club een belangrijke dag voor het gehele gezin en voor het hele team. Onze leden vinden het super belangrijk dat we met elkaar de zondag als grote hockeyfamilie met elkaar en in teamverband beleven. Er is altijd wat te doen voor iedereen in elke leeftijd. ‘We onderzoeken zelfs de mogelijkheid om op zondagmiddag een oppasservice aan te bieden, zodat je altijd als hockeyer even een partijtje kan meespelen. Hoe leuk is dat!’ De zondag wordt gewoon weer een bruisende zondag voor het hele gezin. Een mooi voorbeeld zien we bij zijn teamgenoot Olivier Rikken.

 

In zijn jeugd speelde Olivier Rikken (aanvoerder Heren A) al bij Alliance en stond zelfs bij Heren 1 onder lat als keeper. De studie lokte Olivier naar Delft alwaar hij natuurlijk in het studentenhockey terecht kwam. Na zijn studie keerde Olivier met vrouw en kinderen terug naar Heemstede om de stick weer op te pakken in Heren A. ‘Zo vergaat het velen’, zegt Olivier, want vele oud-hockeyers keren terug op het honk als hun kinderen ook het spelletje met stick en bal leuk gaan vinden. Dan volgen de ouders vanzelf! Op deze manier kwam ik weer terecht bij Heren A. En samen met mij natuurlijk ook weer een paar oud teamgenoten uit vroeger jaren. We promoveerden ‘per ongeluk’ waarna we tot de conclusie kwamen, dat we op het hoogste Veteranenniveau best wel een plekje kunnen veroveren. Daarna hebben we de boel serieus opgepakt en hebben we nu zelf een competitieve groep trainingsleden die staan te trappelen om zo snel mogelijk in te stromen in ons team.

 

‘Wij nodigen vooral alle dames uit om weer gezellig te komen sporten met vriendinnen’, zegt Maartje Kuipens – aanvoerder Dames A. ‘Want zeg nou eerlijk…. Er is toch niets leukers dan met echtgenoot en kinderen gezamenlijk op zondag naar de club te gaan en lekker met elkaar te sporten’? Zo zijn we als gezin met elkaar op de club en moedigen we elkaar aan om lekker te bewegen en competitie te spelen.

Met zo’n breed scala aan teams, leeftijdscategorieën en hockeyniveaus is er voor iedereen een plekje, bevestigt Lianne Stijsiger – aanvoerder Dames B. Ook binnen haar team staat gezelligheid bovenaan, maar wordt er ook lekker gehockeyd en getraind, dit onder leiding van een gediplomeerde trainer, waardoor we er elke week weer iets bijleren. Ook wij bezoeken toernooien in het buitenland vaak samen met Heren C.

Zelfs als je nog nooit hebt gehockeyd dan hebben we een instroomcursus voor je waarin je de eerste beginselen van het spel leert kennen! Je kan je natuurlijk ook aansluiten bij onze trimmers op maandag, woensdag of donderdag. Alliance is een echte familieclub met een breed aanbod, zelfs als je nog nooit als volwassene hebt gehockeyd.

Hans van den Broek – aanvoerder Heren B – is vooral trots op de hechte band die binnen de teams ontstaat als je regelmatig met elkaar samen traint en speelt. "Sportiviteit staat op de eerste plaats en we hebben enorm veel lol met elkaar, in en ook na de wedstrijd. Samen sta je lekker te trainen op de donderdagavond en na afloop is het heerlijk om even met je team- en/of clubgenoten een drankje te drinken, dat versterkt de teamband en het clubgevoel”.

 

Bestuurslid Olivier is zeer serieus als het gaat om de versterking van de activiteiten op de zondagen. ‘De leden van Alliance hebben mij gevraagd om nieuwe initiatieven te ontplooien om de zondag nog meer inhoud te geven’. Tal van nieuwe ideeën willen we introduceren, zoals het spel Hockey-7 (7 tegen 7 op een half veld, voor iedereen die het leuk vindt), de familiehap voor het hele gezin op zondagnamiddag, een gezellige DJ die onze The Dansant kan opluisteren. Maar ook gaan we met onze Barmanager Robert aan de slag voor een echte ‘competitieschaal’ waar we als teams onze tegenstanders aangenaam mee kunnen verrassen. Niet alleen bitterballen na de wedstrijd…., maar ook een ‘verbazingwekkende borrelhap’ na afloop, vult Hans Roerink aan – speler/coach Heren C. Alles is er op gericht om er een mooie zondagmiddag van te maken vol met sportiviteit.

 

‘Hockey is voor ons team meer dan alleen een balletje slaan’, zegt Wilfried Kleefsman – aanvoerder van de Heren Senatoren (>50 jr). Voor de senatoren is het belangrijk om vooral ook met elkaar op te trekken op en naast het veld. Het gaat ons om het spel en de sportiviteit. Hockeyplezier is voor ons de motivator om bijvoorbeeld jaarlijks af te reizen naar internationale toernooien in steden als Cardiff, Barcelona, Lissabon, Padova en Hamburg. Ons team beschikt over meer dan 500 jaren hockeyervaring en in de competitie komen we vele kopstukken van vroeger tegen wat het erg gezellig maakt en het netwerk levendig houdt.

 

 

Alliance biedt voor iedere leeftijd wel een hockeyvorm aan. Van 5 t/m 75 jaar kan je bij onze club terecht. Zeker ook als je nog nooit gehockeyd hebt! Ben je oud-hockeyer? Woon je in het Kennemerland? En kriebelt het wel eens om weer het veld op te gaan? Bij MHC Alliance ben je van harte welkom!
Wanneer jij je aanmeldt kan je direct meetrainen met één van onze trainingsgroepen om weer dat heerlijke hockeygevoel te krijgen en deelgenoot te worden van een echte teamsport.
Kortom: je bent van harte welkom! Ben je geïnteresseerd, stuur dan een e-mail naar[email protected] en we nemen contact met je op.

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws