headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto
 
Heel Alliance !!

Het is diversi-tijd!

Nieuws afbeelding 10-10-2018

Donderdag 11 oktober is de internationale ‘çoming out‘ dag. ‘Op deze dagwordt benadrukt dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn, zich geaccepteerd en (sociaal) veilig voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in de eigen sociale kring of waar dan ook. De Regenboogvlag symboliseert dit voor LHBTI’s. De vlaggen worden gehesen om deze boodschap gezamenlijk kracht bij te zetten’. Aldus het COC op haar website.

Ook op Alliance hangen deze week twee regenboogvlaggen. Daarmee geven we aan dat diversiteit voor Alliance steeds belangrijker wordt. We willen graag dat iedereen zich op Alliance veilig en geaccepteerd voelt. Of je nu LHBT-er bent, een donkere huidskleur hebt, een andere religie aanhangt, het minder breed hebt of wat dan ook. Je hoort er bij en je wordt gerespecteerd om wie je bent.

De Coming out dag is een mooi moment voor de coaches van de A en B categorieën en de senioren om stil te staan bij de acceptatie van diversiteit in je eigen team. Hoe vaak wordt het woord homo nog gebruikt als scheldwoord? Kunnen we onderling afspreken dat we dat niet meer doen omdat het dan onveilig is voor LHBT-ers? Hoe veilig is het eigenlijk in jouw team om een andere seksuele identiteit te hebben?

Diversiteit zal vaker een gespreksonderwerp worden op Alliance dan alleen op Coming out dag. Dit is alvast een mooie start.

 

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws