headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto
 
Heel Alliance !!

Alliance Peak Performance trainers programma

Nieuws afbeelding 17-3-2017 Donderdag 16 februari was de tweede sessie van de Peak Performance programma voor de trainers. Alle Alliance trainers werden bijgeschoold, dit maal op het gebied van voeding. Hiervoor kwam gastspreker Matthias Huitema, expert op het gebied van sportvoeding, langs en was diĆ«tist Nicole de Haan aanwezig om specifieke vragen te beantwoorden op het gebied van optimale voeding voor alle leeftijdscategorieĆ«n. De dag begon om 12:00 met een gezonde lunch op het clubhuis en een evaluatie van de vorige sessie. Dit betrof een training over een effectieve en sportgerichte warming-up. 

Alle trainers zijn blij met de Peak Performance sessies en hebben veel van de geleerde punten worden al opgenomen in de trainingen! Dit blijkt uit het enthousiasme van de trainers om direct leukere, maar bovenal sport specifieke trainingen aan te bieden. Super positief dus! Vervolgens nam Matthias Huitema het woord. Vanaf het begin van de presentatie werd er duidelijk gemaakt dat we een hoop rare dingen doen qua eten. Zo slaan we soms een ontbijt over, eten we fruit in de rust van wedstrijden en eten we na onze wedstrijden vaak een vette hap! Matthias Huitema bracht de trainers het belang van een goed ontbijt, lunch en avond eten bij. Zowel de sportieve aspecten (de invloeden van voeding) als de voorbeeld- en corrigerende functies van coaches werden besproken. Uit deze discussie volgde de conclusie, dat er binnen de amateursport, met tradities moet worden gebroken en dat wij dat zullen moeten gaan doen. 

Dank aan Simpel, onze sponsor, voor het mogelijk maken van deze Peak Performance sessie. Wederom dank aan alle betrokkenen (Eva, Hans, Leonie, Emilie, Matthias, Kasper en André e.a.) voor het opzetten van deze bijeenkomst. Ga vooral naar je trainer als je vragen hebt over de juiste voeding voor, tijdens en na het sporten, zodat jij optimaal kan presteren op het veld! 

Trainers - Rik van Gent en Laurens Bosch


Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws