headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto
 
Heel Alliance !!

Oude veld 2 Alliance wordt ondergrond festival

Nieuws afbeelding 10-8-2016

Een hockeyveld als ondergrond tijdens een festival. Dat klinkt bijzonder en dat is het natuurlijk ook. Hockeyclub Alliance is bezig met het aanleggen van nieuwe velden en had de oude grasmat al bijna bij het grofvuil liggen toen bleek dat er nog een nobel doel voor de rollen was weggelegd: ondergrond voor het Jordaanfestival.

Dat festival vindt plaats op de Appeltjesmarkt in Amsterdam, waar sinds kort allemaal kiezelstenen liggen. De gemeente geeft daarom alleen maar een vergunning af als de kiezels worden afgedekt. De kosten daarvoor (á €10.000) werden vorig jaar nog voor rekening van gemeente Amsterdam genomen, maar dit jaar moet het festival dat zelf bekostigen en dat kunnen ze niet. ‘Ik stond op het punt de stekker eruit te trekken’, zegt organisator Frans Stuy tegen AT5.

Kunstgras beschikbaar

Gelukkig voor Stuy worden er op Alliance nieuwe velden aangelegd, waardoor er opeens kunstgras beschikbaar was. ‘Een aantal stroken van de oude mat is beschikbaar gesteld aan het festival, zodat er geen extra kosten bij komen kijken voor het bedekken van de kiezels’, zegt Marcel de Roo, manager bij Sportplaza (veldbeheerder van Alliance, red.). ‘Bij Sportplaza kijken we altijd naar duurzaamheid en vinden we het belangrijk dat we de verspilling van de aarde zo beperkt mogelijk houden. Het hergebruiken van een aantal stroken van het veld van Alliance past perfect in dat plaatje.’

Jordaanfestival

Op 22 augustus, 4 dagen voor het festival begint, wordt begonnen met het leggen van de matten, waarna het 3 dagen feestvieren is op de Appeltjesmarkt in de Jordaan.

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws