headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto
 
Heel Alliance !!

De nieuwe bar is er klaar voor……

Nieuws afbeelding 25-8-2015

Robert is er klaar voor, de nieuwe bar is er klaar voor……Zijn jullie er klaar voor?
Het eerste jaar als barcommissie is achter de rug en zijn we alweer een paar weken druk met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Wat ging er goed en waar hebben wij jullie bij nodig om het nog beter te doen?

Met veel enthousiasme het seizoen afgesloten en een nieuw seizoen tegemoet
Dat de nieuwe bar-opzet afgelopen seizoen gelijk al een groot succes is geworden is, behalve aan het enthousiasme van onze vaste barkrachten en veel vrijwilligers, voor een groot deel te danken aan Robert. Door zijn heerlijke maaltijden, fruitboxen, bbq's en niet te vergeten zijn tomeloze inzet zijn onze verwachtingen ruimschoots overtroffen. De zondagen zijn veel gezelliger geworden en iedere week is er wel een team (of meerdere) dat gezamenlijk voor of na de training blijft eten en de ouders haken dan ook maar wat graag aan. Ook door bezoekende teams wordt regelmatig een compliment gegeven voor een goed verzorgde lunch met huisgemaakte soep.

Onze club had deze omslag hard nodig. Het clubgevoel moest ook in het clubhuis terugkomen, niet alleen op het veld. En daar lijken we in te zijn geslaagd! Ook komend seizoen kunnen jullie met je team of met teamgenoten, kinderen, vrienden lekker eten op het clubhuis en genieten van heerlijke broodjes, soep en koffie.

Wij moeten het wel samen doen!
Maar naast het succes zijn er natuurlijk ook verbeterpunten en de minder leuke ervaringen. Met name de weerstand die wij af en toe krijgen op de indelingen voor de bardienst. Waardoor wij alsnog een beroep moeten doen op de welwillendheid van een groep vrijwilligers die ons niet in de steek willen laten. De onvriendelijke reacties verbazen ons toch telkens weer. Waarom is het vanzelfsprekend dat je van een kopje koffie wordt voorzien door een vrijwilliger terwijl je zelf je steentje niet wil bijdragen? Dat gaat ons begrip te boven..
We hebben berekend dat bij ca 1.500 ouders/vrijwilligers en ca 45 speelweekenden iedere vrijwilliger maar 1x per 2 jaar een bardienst hoeft te draaien!!
Dat moet toch te doen zijn? En regelmatig horen wij na afloop van zo'n bardienst; "eigenlijk was het heel gezellig".

Vooralsnog delen wij met name op de zaterdagen de teams in die per bardienst 3 vrijwilligers moeten leveren. Zodra de speeltijden bekend zijn, beginnen we met de indeling en houden er dan rekening mee dat er zó wordt ingedeeld dat men voor of na een bardienst nog naar zijn/haar spelend kind kan kijken. We melden dit via de begeleiders en coaches omdat zij precies weten hoe de taken verdeeld zijn binnen een team.
Dat er ook wel eens op korte termijn een indeling plaatsvindt heeft alles te maken met het niet op tijd bekend zijn van de speeltijden. Hiervoor zijn wij afhankelijk van de KNHB. Dat is lastig maar helaas niet anders.

Wat gaan wij nog beter doen?
Wij blijven kritisch naar ons onszelf kijken en trekken lering uit die dingen die afgelopen seizoen niet zo vlekkeloos verliepen.

Zo streven we naar een nog gezonder assortiment, hoewel dit wel eens op opmerkingen en verbaasde reacties stuit. Inmiddels zijn de bruine broodjes niet meer weg te denken en vinden de fruitboxen gretig aftrek. De snoepzakjes mogen wat ons betreft echter verdwijnen. We realiseren ons dat de veranderingen niet te drastisch moeten worden ingevoerd en dat een patatje, bitterbal en kroket gewoon verkrijgbaar moeten blijven. Maar we blijven wel bezig met gezonde voeding en daar wordt bij het bereiden van de maaltijden uiteraard rekening mee gehouden. Dus vlees en groente van goede kwaliteit en betrouwbare leveranciers. Bij ons geen plofkippen of kiloknallers in de keuken!

Interesse om af en toe een bardienst te draaien?
Je kunt jezelf indelen via de site achter de inlog van jezelf of van jouw kind. Er kan dan zelf een datum en tijd gekozen worden, alleen of met vrienden of bekenden. Verder zoeken wij nog mensen die 4 keer per seizoen een bardienst willen doen en de vrijwilligers daarbij de weg willen wijzen achter de bar., de zgn. Barhoofden. Als je dit leuk vindt meld je dan aan via [email protected] .

Ook zijn wij nog steeds op zoek naar 2 of 3 vaste barkrachten waar wij elke zondag en op evenementen op kunnen rekenen. Deze bardienst is van 11.00 tot ca 17.00 /18.00 uur (eindtijd afhankelijk van de wedstrijden). Ben je 18 jaar of ouder en op zoek naar een leuke bijbaan bij een van de leukste hockeyclubs van Kennemerland; meld je dan aan bij ons en stuur een mail naar [email protected]

We gaan er weer een topjaar van maken! We zijn er bijna klaar voor maar kunnen dit niet zonder jullie inzet en hulp! Dus kom helpen achter onze prachtige, nieuwgestylede bar! Ideeën en suggesties zijn altijd welkom en kunnen gestuurd worden naar [email protected]

Hartelijk dank alvast en tot snel!
Robert, Ineke & Hermien

Reacties


June Keulen

26-8-2015 @ 09:17:08 |Via de app is de barindeling heel lastig te vinden; handig om de link in de tekst te plaatsen, dan doe je het ook direct...

Hans Roerink

31-8-2015 @ 18:55:39 |Barindeling is alleen beschikbaar op de site. We zullen volgende keer linkje meegeven. Goeie tip!

Reageer op het nieuws