headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto

Kaatje Bitterbergtoernooi

Toernooi informatie

Beste teams,

Zondag is het weer zover! Een nieuwe editie van het toernooi dat al enkele decennia wordt gespeeld, het Kaatje Bitterberg toernooi. Het familie- en vriendentoernooi van MHC Alliance met een rijke historie, sla de (digitale) boeken er maar eens op na.

Globaal tijdschema
09.00 uur Terrein open voor teams
10.00 uur Start toernooi
16.00 uur Prijsuitreiking
17.00 uur Alles weer zoals het was

Thema en aankleding
Naast het hockeyplezier is het één groot (verkleed)feest. Het thema is ‘Ik hou van Holland’, wederom zijn er hoge verwachtingen over de outfits van ieder team. Ook mag je met je team je eigen huiskamer maken met partytenten, bankstellen, TV's noem maar op. Alles mag, zolang plezier en respect voor elkaar bovenaan staan. En we ruimen natuurlijk alles op na afloop. Oh ja, we houden wel genoeg ruimte voor de nooddiensten!

Een extra dak boven je hoofd is misschien geen overbodige luxe, vooralsnog zijn de weergoden ons niet heel goed gezind. Houd daar met de keuze van (extra) kleding rekening mee. Toch ook is er kans op zon, denk dan ook aan voldoende smeermiddelen. Ook vanwege het weer houden we van Holland.

Het toernooi
Jullie zullen het tegen elkaar opnemen en op een sportieve manier strijden om de eer! We spelen in elftallen tegen elkaar. Elk team bestaat uit maximaal 15 spelers waarbij bij de 2 hoogste poules de minimumleeftijd altijd 8 jaar is! Iedere wedstrijd is een van de teamleden scheidsrechter, die natuurlijk  zo sportief mogelijk de wedstrijd fluit.

Met 21 teams is het toernooi uitverkocht. We moeten strak om 10.00 uur starten met de eerste wedstrijden die 30 minuten duren. Tussen de wedstrijden is er 10 minuten pauze. Als er moet worden gesproeid is er 28 minuten over, maar die 2 minuten mag je in overleg ook er aan vast plakken. We spelen op alle (grote) velden, dus we maken ook af en toe een wandeling naar veld 6. We spelen in ieder geval strak op tijd!

Clinic
Voor de allerkleinsten (t/m 7 jaar) organiseren wij in de middag een clinic van anderhalf uur, om ook hen de gelegenheid te geven lekker te ballen op deze dag. Zorg wel dat ze een stick en bitje bij zich hebben.

Rond 16.00 uur is de prijsuitreiking en daar zijn weer een hoop prijzen te verdelen!

Poule indeling

Poule 1: Competitive cluppies
De teams in deze poule gaan voor de beker. De ervaring spat er vanaf en een gezonde mix van jong en oud speelt het positiespel alsof het team al weken heeft getraind. De allerjongsten spelen hier niet mee, of het is een toekomstige international. Keepers kunnen worden opgesteld, mits de tegenstander deze ook heeft.

Poule 2: Fanatieke middenmoot
Je wordt in deze poule ingedeeld als je lekker fanatiek wilt spelen en tegelijkertijd de jeugd de ruimte geeft. Alle leeftijden en een brede diversiteit van niveaus zijn in de teams welkom. We spelen om het spel en de hoeveelheid knikkers is niet het belangrijkste. Een handige C- of een D-speler passeert hier een geroutineerde veteraan zonder dat hij zich zorgen hoeft te maken daarna bruut van de bal te worden gelopen. We spelen zonder keeper en de jongsten scoren het meest.

Poule 3: Jonge helden
In deze poule geven we de jongste jeugd de ruimte om te laten zien wat ze kunnen, maar dan nu op een groot veld. Natuurlijk worden ze ondersteund door hun ouders en grotere broers en zussen, anders rennen ze zich de benen uit hun lijf. We helpen ze tot ze in de cirkel komen en dan laten we ze natuurlijk ook scoren. Een vaste keeper hebben we hier dan ook niet.

Sportiviteit
Het is een enorme puzzel om 21 voor ons onbekende teams in te delen. Het kan zijn dat het niveauverschil wat groter is dan je verwacht. In ieder geval doen we een beroep op jullie sportiviteit waar het gaat om ervaren versus onervaren spelers en ouder versus kind. De mensen van de EHBO komen overigens alleen langs om wat zakjes ijs uit te delen, niet om mensen naar het ziekenhuis te begeleiden.

Toernooi website
Het toernooi is volledig digitaal te volgen (vanaf zaterdag) via schema.kaatjebitterberg.nl. De teams, poules en wedstrijdschema staan hier vermeld en de uitslagen en standen zijn hier ook direct te zien. Ook zullen de standen te zien zijn op de schermen in het clubhuis. Nu op Kaatje klikken kan ook!

Catering
Robert zorgt met zijn team weer voor de inwendige mens. Je krijgt een gezellig pakket aan eten en versnaperingen. Een lunch voor je team, een zakje chips en ijsje voor de teamleden (15) en een verfrissende gezonde versnapering in de middag. Een plateau Hollandse gefrituurde snacks maken het feest compleet.

Gezamenlijke playlist
De muziek voor dit toernooi stellen we zelf samen! We geven je zondag toegang tot een gezamenlijke playlist waar je liedjes kunt toevoegen en op liedjes kunt stemmen. Je kunt de playlist vinden via playlist.kaatjebitterberg.nl. De toegangscode vind je bij de wedstrijdtafel.

Foto herinnering
Wij zorgen voor een leuke plek om met je team op de foto te gaan. Mis deze kans niet en zorg ervoor dat je met je hele team op de foto gaat!

Nog vragen?
Je kunt ons bereiken via whatsapp op 0618217001 of via mail naar [email protected].

Tot zondag!

Met sportieve groet,