headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto
 
Categorie A

Hockey op hoog niveau spelen en studeren in de VS!

Nieuws afbeelding 15-6-2011 Hockey je op regionaal of nationaal niveau en wil je dit combineren met een college studie in de VS? Dan zijn er vele mogelijkheden voor je om dit eventueel met een sportbeurs of andere financiele tegemoetkoming te doen aan een Amerikaans college of universiteit. UStudy, met kantoor vlakbij Den Haag, begeleidt al jaren hockeyers naar de VS.
Op vrijdagavond 9 september 2011 vindt speciaal voor meisjes hockeyers een unieke voorlichtingsbijeenkomst plaats. NB. Hockey is in de VS geen college sport voor jongens.
Deze bijeenkomst is bedoeld voor middelbare scholieren in HAVO en VWO en voor studenten in MBO, HBO en WO (en hun ouders) die plannen hebben om met ingang van augustus 2012 of later in de Verenigde Staten te studeren. Met als doel een tussenjaar of om een bachelor diploma te halen aan een college of university in combinatie met een plek in het varsity hockey team. Vroege oriƫntatie is essentieel want het vinden van het juiste hockeyteam en desgewenst (sport)beurs alsook de aanmeldingsprocedure bij een goede Amerikaanse school neemt veel tijd in beslag en moet al vroeg worden gestart. Liefst een jaar tot 1,5 jaar tevoren.
Tijdens de bijeenkomst worden de belangrijkste zaken op een rij gezet, zoals: het Amerikaans onderwijssysteem, de mogelijkheden voor Nederlandse hockeyers, schoolkeuze, toelatingstesten, het aanmeldingsproces, financieringsmogelijkheden en regelgeving van de NCAA. Gastspreker is Floor Vogels die twee jaar voor de University of Virginia speelde en over haar ervaringen komt vertellen.
Na afloop van de bijeenkomst hebben de aanwezigen voldoende informatie om een beslissing over een stap richting de VS te nemen en zich eventueel zelf aan te melden bij een Amerikaans college hockey team. Uiteraard wordt ook ingegaan op wat UStudy zou kunnen betekenen in maatwerk begeleiding daarbij. Het evenement op Facebook: http://tinyurl.com/4exu92h
UStudy (www.ustudy.nl) is een onafhankelijk en professioneel adviesbureau voor studie in de VS. UStudy plaatste al vele jonge sporters in de VS. Naast hockeyers ook sporters in o.a. tennis, voetbal, volleybal, waterpolo, basketbal, honkbal en atletiek. Uitstekende referenties beschikbaar. Zie voor meer informatie: http://www.ustudy.nl/topsporters.htm.
Voor de bijeenkomst is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, op basis van 'wie het eerst komt, die het eerst maalt'. Tijd: 19:30 tot uiterlijk 22:00 uur.
Locatie: Kantoor UStudy, Wilgendreef 83 in Voorburg (bij Den Haag). Gratis parkeergelegenheid aanwezig.
Kosten voor deelname: 25 euro per persoon (ook voor elke meekomende ouder/partner). Aanmelding en informatie: [email protected]

Met vriendelijke groet,
Het UStudy-team