headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto
 
Hockey & Trainingen

Update over teamindeling en selectiebeleid volgend seizoen

Nieuws afbeelding 3-6-2021
De maand juni is gestart en dat betekent dat het einde van het hockeyseizoen nadert en we alweer bezig zijn om het volgend seizoen 2021-2022 voor te bereiden. Volgend seizoen hebben we het maximaal aantal jeugdteams dat we op zaterdag kwijt kunnen op onze velden. Dit zijn plm. 58 jeugdelftallen en 30 jongste jeugdteams. Dat is voor de continuïteit van de vereniging goed nieuws. Het betekent helaas ook dat we een wachtlijst hebben met kinderen die graag lid willen worden maar waarvoor we geen plek hebben. 
Voor de Dierentuin zijn nog wel plekken vrij voor zowel meisjes als jongens, daarvoor willen we nog speciale aandacht vragen om leden te werven.

Deze periode worden de teamindelingen voor volgend seizoen gemaakt. In dit bericht zullen we met name ingaan op de procedure voor de Jongste Jeugd en Jeugd.
De Jongste jeugd bestaat uit de categorieën 8E, 6E, F en G (Alliance: Dierentuin). 
De Jeugd bestaat uit de categorieën ADCD (elftallen). We maken in de opbouw van de ABCD categorieën onderscheid in selectieteams (Tophockey) en breedteteams. 

Elk jaar is het weer een grote puzzel om alle leden in een zo goed mogelijk passend team te plaatsen. Dit gebeurt uiteraard met grote zorgvuldigheid. Het hele jaar worden spelers geobserveerd, en hun ontwikkeling wordt steeds beter vastgelegd binnen Alliance. 
Voor de breedteteams stellen de Technisch Managers en categorieleiders de teams samen. Ze gebruiken hiervoor ook input van trainers en coaches. 
Voor de selectieteams gebeurt de teamindeling door de Team Manager(s) Top en de Technisch Directeur met de trainers van die teams. 

Volgend seizoen zijn de volgende teams als selectie- en opleidingsteams voor heel Alliance aangemerkt: 
Selectieteams:
- H1 - D1
- JA1 - JB1 - JC1 - JD1
- MA1 - MB1 - MC1 - MD1 
Opleidingsteams: 
- HJ1 - D2
- JC2 - JD2
- MB2 - MC2 - MD2 - MD3 
Teams MC3 en MD4 zijn geen opleidingsteams maar breedteteams die extra aandacht krijgen vanwege de brede top in hun categorie.

Meer informatie over het actuele Tophockey selectieproces en -criteria is te vinden op de Alliance site achter de login: (http://www.mhc-alliance.nl - inloggen met lidnummer en wachtwoord - Menu Club/Documenten) of directe link https://team.lisa-is.nl/Documents
In de map 'Tophockey beleid' kan je 'Selectiebeleid Jeugd 2021-2022' downloaden.

De indelingen van de Jeugd teams (selectie en breedte) worden dit jaar (uiterlijk) 15 juni bekendgemaakt.
De indelingen van de Senioren teams (selectie en breedte) worden dit jaar (uiterlijk) 25 juni bekendgemaakt.

Met sportieve groet,
Jochem Verberne | bestuurslid Tophockey
Danielle Riegen | bestuurslid Breedtehockey
Olivier van Nieuwenhuizen | bestuurslid Senioren & Veteranen

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws