headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto
 
Hockey & Trainingen

Terugblik op Clubkampioenschap shoot-outs 16 mei

Nieuws afbeelding 22-5-2021
Zondag 16 mei jl. gingen 12 keepers en 35 spelers uit de D & C categorie met elkaar de strijd aan tijdens de Clubkampioenschap Shoot-outs seizoen 20/21. En wat was het leuk!

Sommige hadden al eens eerder meegedaan, anderen stonden er voor het eerst. 

Na een gezamenlijke warming up, voor de keepers verzorgd door keeperstrainer Phileine Haazen, was het tijd om nog even de regels door te nemen. Maurits en Tammo twee CS+ scheidsrechters van de club namen die honneurs waar, dus we waren in goede handen. Toen de regels waren afgestoft en alle vragen beantwoord (veel vragen want hoe vaak neem je nou een shoot-out serie) waren ze er klaar voor. En klonk het voor elke keeper maar liefst 18 keer:  "KEEPER KLAAR? SPELER KLAAR?" gevolgd door het fluitsignaal. 

In de C categorie, hadden we na 18 shoot-outs per keeper een winnaar bij de keepers. Bij de spelers hadden we een gelijke stand. Ginette Peeperkorn & Samuel Albada Jelgersma moesten dit in een tweede ronde gaan beslissen. We hielden nog even geheim wie de winnende keeper was en alle keepers namen om beurten nog twee maal plaats in de goal. Uiteindelijk werd Samuel de winnaar in de C categorie voor de spelers. En Yin Zandstra was met 2 punten verschil de Shoot-out Keeper kampioen van dit seizoen geworden in de C.

In de D categorie was het ook superspannend. Daar bleek namelijk nadat elke keeper 18 keer in de goal had gestaan, dat we 2 keepers hadden die gelijk stonden. En maar liefst 5 spelers met een gelijke score, te weten Suus (MD1), Feline (MD1), Daan (JD5), Daan (JD1) & Evi (MD1). Keeper Nienke Goossens, ging de strijd aan met Keeper Puck van de Peppel. Toen deze zenuwslopende serie voorbij was, werd het duidelijk dat Nienke de Shoot-out Keeper kampioen 20/21 was geworden in de D categorie. We moesten nog een Sudden death spelen tussen Suus en Evi en die werd beslist in het voordeel van Evi Smolenaars. 

Nienke, Evi, Yin & Samuel van harte gefeliciteerd!! 




We kijken terug op een zeer geslaagd event. Dank aan alle spelers, keepers en vrijwilligers!

Tot volgend jaar!

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws