headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto
 
Bar & Clubhuis

Wijnproeverij Alliance

Nieuws afbeelding 23-9-2019 Op 18 september kwamen de barhoofden van Alliance bij elkaar om gezamenlijk te bepalen welke wijnen we komend seizoen gaan schenken. Stijn van de Weijer, eigenaar van Grapedistrict in Heemstede en vaste leverancier van wijnen van Alliance, had flink uitgepakt.

Stijn had in totaal 12 wijnen meegebracht in de categorieën Wit-fris/droog, Wit-fruitig, Rosé en Rood. Om een zo objectief mogelijk oordeel te kunnen vellen werd er zogenaamd ‘blind’ geproefd, zodat niemand kon zien welke wijn er in zijn glas geschonken werd. Om het extra interessant te maken, maakte het huidige wijn assortiment van Alliance ook deel uit van deze blinde proeverij. Rond een uur of 20:30 gingen de barhoofden, gewapend met een pen, formulier en schone neus aan de slag. Water en brood zorgen ervoor dat na elke wijn de smaakpapillen weer geneutraliseerd konden worden, en zogenaamde spuugbakken hielpen mee om ook de laatste wijnen geconcentreerd en objectief te kunnen blijven proeven.

De uitkomsten waren verrassend! Hoewel smaak natuurlijk heel persoonlijk blijft, kon de "lekkerste wijn” in de 4 categorieën veelal rekenen op een meerderheid van stemmen. Nadat alle wijnen geproefd waren en de keuze gemaakt was, werd er onder het genot van een heerlijk charcuterie plank gemaakt door Robert en een schaal onvervalste Hollandse bitterballen nog nagepraat en kon iedereen zijn/haar favoriete wijn nogmaals, maar nu met etiket, proeven.

Met hulp van de barhoofden is de keuze voor komend seizoen gevallen op de volgende wijnen:

1.Pistola Verdejo – Tierra de Castilla Spanje

2.El bohemio Chardonnay – Central Valley Chili

3.The artist impression Rose – Pays du Var Frankrijk

4.Le coq noir – Cateaux de Peyriac IGP Frankrijk

De barcommissie nodigt iedereen uit om onze nieuwe wijnen binnenkort te komen proeven. Wil je volgende keer ook meebeslissen welke wijn we schenken, meld je dan aan als barhoofd. Dat kan door een mailtje te sturen naar [email protected]. En uiteraard bedanken we Grapdistrict Heemstede voor het samenstellen van deze mooie proeverij!

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws