headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto
 
Bestuurstafel

Het belooft een mooi jaar te worden

Nieuws afbeelding 10-1-2019 Het is alweer 2019. Ja, het seizoen gaat snel en voordat we het weten zijn we alweer op het veld aan het trainen en worden tussen de krokussen de eerste wedstrijden voor de tweede helft van het seizoen al weer gespeeld. Maar allereerst wensen wij iedereen vanzelfsprekend een gezond, gelukkig en sportief 2019 toe.

In de zaalcompetitie zijn veel teams van Alliance actief, het zijn er zelfs nog nooit zoveel geweest en dat ondanks het chronische gebrek aan zaalruimte. Het ene team heeft wat meer succes dan het andere team. Zo staat MA3 soeverein aan kop in hun poule en hebben ze 3 punten voorsprong op hun naaste belagers. Hou vol dames! MA6 sprokkelt voorzichtig de puntjes bij elkaar en kan nog de sprong naar boven maken. Bij MB1 is het spannend, met twee wedstrijden minder gespeeld staan de meiden keurig tweede, hou vol. MB7 staat in hun poule keurig in de middenmoot en MC3 doet het prima in hun poule. Alliance MD9 staat bovenaan in een sterke poule en wie weet kunnen zij de zaaltitel pakken, ze hebben al 20 doelpunten gescoord! Alliance JB1 heeft met 2 overwinningen afgelopen weekend de draad weer opgepakt en de aansluiting met de top gevonden en Alliance JC5 nestelt zich netjes aan de kop van hun poule.
MA1 heeft nog kans om de districtskampioenschappen te halen als ze de komende wedstrijden wat punten pakken en het ziet er naar uit dat dat MC1 ook moet gaan lukken. OP zondag 20 januari zijn de districtskampioenschappen, dat wordt dus spannend!

Het gaat dus goed met de Alliance zaalteams. Een compliment voor de spelers, de coaches en managers, de zaaldienst-ouders en natuurlijk de Zaalcommissie onder leiding van Katinka Beerepoot die meer dan 8 maanden per seizoen bezig is om geschikte accommodatie te vinden voor de teams. En dat in een omgeving waar de zaalcapaciteit drastisch aan het afnemen is. We hopen dat de inspanningen van met name onze eigen Maurits van der Heijden om op Alliance een blaashal te kunnen realiseren in samenspraak met de gemeente en de beheerder voor het seizoen 2019-2020 zijn vruchten af gaan werpen. Er wordt in ieder geval hard aan gewerkt achter de schermen.

En natuurlijk staan we ook even stil bij het geweldige zaalhockeytoernooi dat werd georganiseerd op initiatief van een aantal Alliance-ouders. Op 2, 3 en 4 januari speelden ruim 560 meisjes en jongens van de B-, C en D-categorie op het tweede Alliance Oliebollen zaalhockeytoernooi in het Kennemer Sportcenter in Haarlem. De teams die deze winter (helaas) geen zaaltraining hebben, konden zich inschrijven voor het toernooi op de drie velden van het Kennemer sportcenter om eens een paar mooie zaalwedstrijden te spelen. Er zijn meer dan 750 oliebollen verorberd. Dankzij de inzet van een aantal jeugdleden en de ouders van deelnemende Alliance teams zijn de activiteiten rondom organisatie, ontvangst, wedstrijdtafel, lunch en arbitrage vlekkeloos verlopen!

Vanaf aanstaande zaterdag gaan ook onze jongste spelertjes weer lekker hockeyen. De Dierentuin speelt voor het eerst onderlinge wedstrijdjes en de 6E en F starten na een paar weken rust weer fris tegen de teams van de omliggende hockeyclubs. Succes en veel plezier allemaal!

Voor de komende tweede helft van het veldseizoen zal er natuurlijk weer een beroep gedaan gaan worden op vrijwilligers. Op rij-ouders, op scheidsrechters maar zeker ook op ouders die mee willen helpen om eens achter de bar een aantal uur door te brengen. We hebben juist voor dat soort zaken meer vrijwilligers nodig die hun handen uit de mouwen steken.

Met onze vaste betaalde trainersstaf hadden we eind december een door Robert uitstekend verzorgd etentje in het clubhuis en werden de neuzen in dezelfde richting gestoken voor het komende seizoen.
In de wintermaanden hebben we ook weer hernieuwde overeenkomsten afgesloten met OnFire Hockey Support en Bovelander & Bovelander Hockeykampen. Kijk op de website van Bovelander & Bovelander voor meer informatie over bijvoorbeeld de Mini- en Junior Hockeykampen en bij OnFire Hockey Support voor de gespecialiseerde trainingen op de zondagochtenden op Alliance.

De komende maandagen, startende vanaf maart, zullen wij 's avonds weer om de maandag in het clubhuis aanwezig zijn vanaf 20.00 uur. We hebben de overige commissies gevraagd deze dag ook weer op te nemen als vergaderavond zodat iedereen weet dat de maandagen 'aanschuifavonden' zouden kunnen zijn.

Het belooft een mooie tweede seizoenshelft te worden!

Namens het Bestuur van MHC Alliance
Herre Kleuver
voorzitter

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws