headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto
 
Sponsoring

Dennis Warmerdam - Sponsorbijeenkomst 1 nov jl

Nieuws afbeelding 7-11-2018 Afgelopen donderdag 1 november was Dennis Warmerdam uitgenodigd om tijdens de sponsorborrel zijn zeer aangrijpende maar ook inspirerende verhaal te komen vertellen. Voor het eerst vertelde Dennis zijn verhaal op een podium. En hoe indrukwekkend was dat! Wij zijn erg trots dat we met hulp van ons hoofdsponsor ABN AMRO dit hebben kunnen organiseren.

Het verhaal van Dennis is in hockeyland natuurlijk al ruim bekend. Toptalent die het gevecht voor de landstitel moest inruilen voor een gevecht om zijn leven. Maar voor het eerst kwam hij zelf op een podium zijn ervaring delen. Niet toevallig bij Alliance, overigens. Want de link van Dennis met Heemstede is aanzienlijk. Dennis groeide op in Hoofddorp en komt als tiener in Heemstede wonen. Hij gaat naar school op College Hageveld. Hij begint met hockey bij Hockeyclub de Reigers en valt al snel op. Zijn talent maar met name drive en doorzettingsvermogen geven hem de mogelijkheid om uiteindelijk de stap te kunnen zetten naar een club met meer mogelijkheden om zijn talent verder te ontwikkelen; Pinoké. Al op 16 jarige leeftijd sluit hij aan bij Heren 1. Al snel schopt Dennis het tot jong oranje en is hij zelfs een aantal keer aanvoerder van dit team.

Echter, waar Dennis naar Pinoké overstapt, gaat zijn zus van de Reigers naar Alliance. De familie Warmerdam is dan ook een goede bekende van onze club. Niet verrassend dat zowel ouders, zus als vriendin van Dennis donderdag aanwezig waren.

Maar terug naar Dennis: Net als hij echt de stap probeert te maken naar het grote Oranje, krijgt hij steeds vaker last van zijn pols. Aanvankelijk is de gedachte; dat gaat wel weer over, ik neem rust en dan komt het wel goed. Maar helaas wordt de pijn ondanks rust alleen maar erger.

Een operatie volgt en de verwachting is dat daarmee de kwaal is verholpen, maar de pijn blijft! Nogmaals behandelen, nogmaals wachten op de uitslag. Het gesprek met de specialist is er een om nooit te vergeten. De boodschap was keihard en heel duidelijk. Een zeldzame vorm van kanker is geconstateerd. De analyse is duidelijk: er is eigenlijk maar 1 optie, amputatie van de rechterarm! Hockey is verleden tijd! De sport waar hij voor heeft geleefd en veel voor heeft gelaten moet hij vaarwel zeggen…

Dennis twijfelt niet en geeft een helder antwoord: NEE. Alles, maar geen amputatie. En hij weet de artsen te overtuigen. De arm wordt niet geamputeerd. Geen definitief afscheid van Hockey! Dennis een bijzondere doorzetter die naar zijn mogelijkheden overal het maximale uit wil halen. En nu rechts niet meer werkt, besluit hij om te leren met links al zijn activiteiten te kunnen doen. Links schrijven, links squashen, alles links. En nog winnen ook!

Uiteindelijk is er een arts die gelooft in het sparen van de rechterarm. Een deel van de spieren in de arm wordt verwijderd en vervangen door spieren uit het been. Een zeer ingrijpende maar aanvaardbare optie die amputatie kan voorkomen en wie weet tot verder herstel zou kunnen leiden. Besmette spieren en weefsel worden uit de arm verwijderd en vervangen door gezond spierweefsel uit het been van Dennis.

Revalidatie en oefeningen zorgen ervoor dat hij op dit moment zijn arm weer kan gebruiken en weer nagenoeg aanvoelt als voor de operatie. Zou Hockey dan ook weer een optie zijn? Ondertussen is er al een eerste wedstrijd met Heren 2 van Pinoké geweest, inclusief 3 doelpunten van Dennis. Echter, zonder pijn ging het niet en rust is voor nu toch nog even de beste optie. Maar er is toch hoop dat Hockey weer mogelijk zou kunnen zijn…

Uiteraard staat Dennis nog onder controle van het ziekenhuis en bij het verschijnen van dit verslag heeft Dennis zijn scan en controle gehad waar hij later deze week uitslag van verwacht. Hij is er nog niet, maar Dennis voelt zich goed en vecht voor volledige genezing.

Het verhaal van Dennis is er een van een ongelooflijke doorzetter met een enorme drive om elke uitdaging aan te gaan en deze winnend af te sluiten waar groot respect voor op zijn plaats is! Hij gaat op zeer volwassen wijze om met de grootste challenge in zijn leven.

Dennis, we wensen jou, je familie en directe naasten alle kracht en sterkte die je nodig zult hebben om deze enorme uitdaging te overwinnen. We hopen zeer dat we je ooit weer als tophockeyer mogen aanschouwen en wensen je alsnog een pracht carrière als tophockeyer en daarna en uiteraard nog een lang en fantastisch leven toe!

Namens MHC Alliance,

Sponsorcommissie
Martijn van de Merwe
Bastiaan Braams
Oscar van der Wal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties


Olivier Braams

8-11-2018 @ 13:48:18 |Voor alle aanwezigen die ons na afloop vaak gevraagd hebben hoe de testen zijn gegaan. Dennis heeft deze week gelukkig goed nieuws gekregen en het ziet er vooralsnog allemaal goed uit.mvgBastiaan Braams

Reageer op het nieuws