headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto
 
Evenementen

Voorronde 11e ABNAMRO Cup op Alliance live op FB

Nieuws afbeelding 15-8-2018

Voor de elfde keer is de ABN AMRO Cup hét prestatietoernooi waarmee de teams zich voorbereiden op het nieuwe seizoen. De voorronden worden gespeeld op donderdag 16 augustus verspreid door het land, het finaleweekend is op 18 en 19 augustus op HC Rotterdam.

De ABN AMRO Cup is inmiddels niet meer weg te denken uit de voorbereidingen van de teams uit de Hoofdklasse. De ABN AMRO Cup is de traditionele aftrap van het hoofdklasseseizoen.

Aan de elfde editie van de ABN AMRO Cup doen wederom alle twaalf mannenteams uit de hoofdklasse hockey mee. Onder de twaalf deelnemende teams bevindt zich ook HC Klein Zwitserland, de promovendus van het afgelopen seizoen. De Haagse club heeft een indrukwekkende prestatie geleverd door in twee jaar tijd te promoveren van de eerste klasse naar de Hoofdklasse.

Op 16 augustus wordt de eerste ronde van de ABN AMRO Cup gespeeld. Voor Kampong, HC Almeerse en SCHC zijn de eerste wedstrijden op AMHC Amersfoort. Geen onbekend terrein voor Kampong-speler Bjorn Kellerman. Deze spits pur sang speelde na de jeugdopleiding van HC Zeewolde een aantal jaar in Heren 1 van Amersfoort. Vervolgens heeft hij ook nog even de kleuren van SCHC en Rotterdam verdedigd. Tegenwoordig speelt de spits voor regerend Landskampioen Kampong.

Ook op HC MOP in Vught wordt een eerste ronde van de ABN AMRO Cup gespeeld. Oranje-Rood, Den Bosch en Tilburg komen hier in actie. Een mooi moment voor Jelle Galema, die deze zomer zijn club Oranje-Rood verruilde voor het geel-zwart van Den Bosch. Hij treft op de velden in Vught direct zijn oud teamgenoten.

De vaandelteams van AH&BC, Bloemendaal en Pinoké spelen de eerste ronde van de ABN AMRO Cup op de velden van MHC Alliance in Heemstede. Allemaal clubs die gedurende de hele jeugdopleiding rivalen zijn van elkaar en het is nu aan de drie hoofdklasse teams om deze strijd in Heemstede aan te gaan.

Rotterdam speelt de wedstrijden van de eerste ronde van de ABN AMRO Cup praktisch om de hoek, op de velden van buurman HV Victoria, tegen HGC en promovendus KZ. Tristan Algera verruilde deze zomer HGC voor Rotterdam en Seve van Ass maakte andersom de overstap. De mannen staan 16 augustus tegenover elkaar met hun nieuwe club op de velden van HV Victoria.

Het finale weekend vindt wederom plaats op de velden van HC Rotterdam. De toegang voor alle dagen is gratis. Het speelschema is te vinden op www.abnamrocup.nl, welke ook wordt bijgewerkt na de donderdag avond.

De wedstrijden op Alliance worden ook live gestreamd via de Facebook-pagina van MHC Aliance