Alkmaar D1 - Alliance Dames 1: 0-4

Nieuws afbeelding 12-9-2017

2 zondagen op rij onder het kanaal door naar Alkmaar, 2 zondagen op rij zon in het hoge noorden (wat uitzonderlijk is daar) en 2 zondagen op rij winst.
Maar toch een verschil met vorige week: geen tegengoals en 3 punten mee naar Heemstede, want afgelopen zondag was het geen oefen-, maar onze eerste competitiewedstrijd.

Dat er kansen lagen om te winst naar ons toe te trekken was vorige week al gebleken, maar dat moest toch nog wel echt waargemaakt worden. En dus waren we op alles voorbereid. Goede focus, ook afgelopen week weer goed getraind en het belangrijkste: we hadden er mega veel zin in!!

En dat mocht baten. Want na 4 minuten scoorde Noor, na een een-tweetje met Iris, de 0-1. En niet heel veel later stond ook de 0-2 op het scoreboard, toen Chant de strafcorner perfect raak schoot. Een lekkere start. En dat gaf ons zelfvertrouwen. We combineerden goed, we hielden ons aan de afspraken en alles ging eigenlijk gewoon heel erg steady. Voor rust nog een periode van wat onrust aan onze kant, maar gelukkig stond daar Renée in het goal die een schot van Alkmaar knap van de lijn haalde. En dus gingen we met een 0-2 voorsprong de rust in.

Na rust was de chaos verdwenen en liep alles weer prima. Zo erg prima dat Kar binnen 2 minuten de 0-3 binnen tikte. Wederom met een voorzet van Iris. 0-3 voor, maar nog wel bijna 35 minuten te spelen. Belangrijk dus dat we de focus vasthielden en niet afzwakten. Koppie erbij dus. Dat resulteerde in een goede tweede helft. Toch had Alkmaar nog 1 situatie waarin zij gevaarlijk was, maar weer was het Renée die perfect de nul hield. 5 minuten voor tijd wist Noor nog de 0-4 te maken en pas toen durfden we stiekem een beetje uit te gaan van de overwinning. 3 punten mee naar Heemstede dus en een heel goed begin van de competitie! Maar puntjes voor verbetering blijven er natuurlijk altijd en dus staan we te trappelen om deze week weer het trainingsveld op te gaan.

Komende zondag spelen we thuis tegen Overbos om 12.30. Hierna speelt ook Heren 1 thuis om 14.45. En als klap op de vuurpijl vindt die dag ook het Alliance Lustrum TD plaats. Met andere woorden: schrijf deze dag in je agenda, kom om 12.30 Dames 1 aanmoedigen, schreeuw daarna Heren 1 naar de overwinning en doe tot slot een dansje op de hitjes van DJ Gianni!