headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto
 
Hockey & Trainingen

Dames 2 - nr1 in de Res Overgangsklasse!

Nieuws afbeelding 30-11-2016

Het is winterstop, een goed moment om eens terug te blikken op de eerste seizoenshelft van Dames 2. Het begon allemaal ietwat onwennig, met het vertrek van Jeroen waren wij onze vertrouwde coach kwijt. Gelukkig pakte Arjan de taak als trainer op, maar een coach vinden bleek lastiger. Zo speelden wij de ene week onder leiding van Paul Krimpenfort, dan stond Arjan langs de lijn, af en toe een inval broertje/vriend en wanneer dit alles niet mogelijk was, waren wij zelf verantwoordelijk. We willen bij dezen alle invalcoaches heel erg bedanken en we hopen, wanneer nodig, jullie tweede helft van het seizoen nog in de dug-out te mogen zien.

Dan de wedstrijden zelf. Begin september begon ook voor ons officieel het seizoen. Grotendeels startend met hetzelfde team als de afgelopen jaren, maar met dit jaar als aanwinst de tweede van de zusjes Houtkamp; Iris. De voorbereiding was helaas matig, met velen tot laat afwezig, en dit was terug te zien in de eerste wedstrijd: de eerste wedstrijd werd dan ook onnodig verloren. Dit is ons tweede jaar in reserve overgangsklasse en met vorig jaar een 4eplaats, wilden we dit jaar toch echt wel meedoen om promotie. Balend van de eerste wedstrijd, wisten we allemaal dat het beter moest en kon en dat we er allemaal een stapje bij moesten zetten. Een nieuwe trainer betekent ook andere trainingen en andere focus punten en dit heeft voor ons goed uitgepakt. Wedstrijd na wedstrijd konden we elkaar weer beter vinden en zag het spel er over het algemeen ook echt goed uit. Na de eerste verloren wedstrijd, werd er twee keer gewonnen en een wedstrijd gelijk gespeeld en zag onze positie in de poule er goed uit. Er kwam een kleine verandering in het team want vaste speler en aanvoerster Valerie besloot de rest van het jaar Dames 1 te versterken. Met gemengde gevoelens, want al was dit een mooie kans voor Val, toch zou ze enorm gemist worden bij ons. Gelukkig werden wij al snel versterkt door een speelster van buitenaf: Kelly.

Het was wel even wennen zonder Val, maar al snel pakte iedereen dit goed op en lieten wij ons weer van onze beste kant zien.Laren werd verslagen, Amsterdam werd binnen tien minuten helemaal weggespeeld en ook Schaerweijde, wat elk jaar een lastige tegenstander was geweest, werd met 3-1 weggetikt.

In Pinoké hebben we onder erbarmelijke omstandigheden onze meerdere moeten erkennen, maar tijd om te rouwen was er niet. Het was namelijk op vrijdag tijd voor teambuilding: de gezusters Voerman hadden een mooie deal gesloten met het comedy café in Amsterdam, waarna we tot in de vroege uurtjes met elkaar gedanst, gezongen en vooral gelachen hebben. 1 dag konden we van dit avontuur herstellen, en op zondag stond iedereen fit aan de start: wij moesten onze eerste plek moeten verdedigen tegen nummer 2: Leonidas. Zonder twijfel was dit tot nu toe een van de beste wedstrijden die wij hebben neergezet. We kwamen wat ongelukkig op een 0-1 achterstand, maar vanaf dat moment zijn we eigenlijk geen moment meer in gevaar gekomen.De verdediging stond als een huis, het middenveld onderschepte vrijwel elke bal en voorin werd kans na kans gecreëerd. Met twee ijzersterke counters stelden wij orde op zaken en konden we uiteindelijk voldaan met een 3-1 overwinning het veld aflopen. Leonidas hielden we op deze manier op afstand, maar Pinoké hijgde nog altijd in onze nek.

Een andere wedstrijd waar we ontzettend trots op mogen zijn is vorige week tegen Klein Zwitserland. Door weer en wind vertrokken wij naar Scheveningen en na een bespreking in de blokhut van KZ, helaas ditmaal zonder coach, gingen wij het veld op. Na een prima eerste helft kwamen we al vroeg in de tweede helft onnodig achter. Verliezen was echter geen optie en dus moest er iets veranderen. Naar eigen inzicht veranderden we de press en tactiek en we hebben laten zien dat wij de wedstrijd naar ons hand kunnen zetten door met en voor elkaar te knokken. En zo liepen wij met een 2-1 winst het veld af.

Het winterkampioenschap kwam aan op de laatste wedstrijd en dit hebben we geweten. Op eigen veld moest gewonnen worden van Amsterdam D5. Na een echte strijd, waarbij zowel Amsterdam als wij slechte en goede momenten kenden, moesten wij genoegen nemen met een 2-2 gelijkstand. Wat betreft de verhoudingen een terechte uitslag, maar wat betreft ons eigen spel waren we niet echt tevreden. Het was nog nauwelijks tot ons doorgedrongen dat dit wellicht ons het winterkampioenschap had gekost, toen de ouders aan de kant de poule er al hadden bij gepakt en Pinoke verloren bleek te hebben: wij gaan dus als nummer 1 de winterstop in!!!

Al met al kende de eerste seizoenshelft wat kleine dalen, maar vooral veel pieken. We hebben laten zien uit welk hout we gesneden zijn, op en naast het veld. De meeste wedstrijden hebben we het publiek weten te vermaken met prachtige combinaties die eindigen in de goal van de tegenstander.

We gaan er tijdelijk tussenuit om ook in de zaal te laten zien wat we waard zijn. Zouden we ook nu de districtskampioenschappen halen??

Echter, we blikken al vooruit op de 2e helft van het veldseizoen: wedstrijdanalyse, nóg een teamuitje en een heus teamweekend liggen in het verschiet. Daarnaast bleek dat onze uitslagen niet onopgemerkt blijven want de eerste reserve hoofdklasse ploeg heeft zich al gemeld heeft voor een oefenwedstrijd. Dit is natuurlijk niet alleen een mooi compliment, maar dat is ook voor ons het moment om te kijken of we ook op dat niveau mee kunnen komen. Als we binnen vijf jaar van de reserve 2eklasse naar de reserve hoofdklasse zouden kunnen promoveren, zou het spelen in de hoogste klasse toch echt wel de kers op de taart zijn en daarom gaan wij na de winterstop alles geven om van droom een werkelijkheid te maken.

Graag maken wij van deze gelegenheid gebruik om de interim-coaches, vaste scheidsrechters, fruitmoeders, champagnevaders en alle andere trouwe supporters te bedanken: zonder jullie was het niet mogelijk om op deze manier de winterstop te halen: wij zijn apetrots op jullie!!

Heel veel liefs,

Kelly, Iris, Dimka, Frederique, Dana, Jozien, (Sophie) Greut, Rianne, Noor, Vio, Margriet, (Sophie) Veldie, Roos en Lotte

a.k.a. Dames 2

Reacties


Gert-Jan de Rooij

30-11-2016 @ 11:53:46 |Superleuk verslag en mijn support hebben jullie!! Succes met het realiseren van jullie ambities

Irene Tuininga

30-11-2016 @ 18:59:13 |Groot compliment voor het hele team. Heel knap dat jullie bovenaan staan.Een vaste coach moet voor dit super leuke en enthousiaste team toch te vinden zijn.Meld je aan je zal er geen spijt van krijgen😊

Frans Langeveld

3-12-2016 @ 20:50:42 |Goed hoor meiden door denderen zo.

Reageer op het nieuws