headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto
 
Hockey & Trainingen

Train de Trainer met Simpel.nl

Nieuws afbeelding 7-3-2016

Workshop Simpel.nl voor Alliance-trainers groot succes - ‘Ik zie dat sommige jonge hockeyers die ik train een verkeerde looptechniek hebben, maar hoe corrigeer ik dat?’ En: ‘Vanaf welke leeftijd heeft het zin om krachttraining in de training op te nemen?’ Vragen die de trainers afgelopen week konden stellen aan triatlete Leonie Vestegen en bewegingswetenschapper en KNVB-looptrainer Marco Neuvel. Zij gaven een workshop op Alliance voor alle trainers. De workshop was mogelijk gemaakt door sponsor Simpel.nl, die eerder dit seizoen al voor de spelers van de selectieteams een programma had verzorgd over looptechniek, voeding en mentale kracht. En nu waren in het kader van ‘Train de trainer’ dus de trainers aan de beurt.

De workshop begon met een presentatie van Leonie en Marco waarin zij wetenschappelijke inzichten met praktijkervaring combineerden. Daarna gingen ze het veld op, waar Marco en Leonie lieten zien welke oefeningen de looptechniek kunnen verbeteren, en hoe je met slimme warming-up oefeningetjes kunt zorgen dat het team niet alleen warm is, maar ook mentaal scherp. Erg nuttig, vonden de trainers: ‘Eindelijk leuke loopoefeningen, ik ga ze meteen in praktijk brengen.’ En dat is gebeurd: afgelopen weekend heeft jongens A1 al meteen gebruik gemaakt van de nieuwe oefeningen in hun warming up. De reactie van de trainers na afloop: niet alleen erg interessant en nuttig, en ook wel eens leuk om nu met de trainers op het veld te staan. Hartelijk dank Simpel.nl, Marco en Leonie!

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws