headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto
 
Hockey & Trainingen

Kampioenen-parade : MA4 - ZaalMA4

Nieuws afbeelding 8-6-2015 Meisjes A4 Dubbel Kampioen: Zaal & Veld 2014/2015! Een terugblik op een fantastisch team - Het is de afgelopen jaren maar weinig teams gelukt: zowel zaal- als veldkampioen worden! Alliance meisjes A4 heeft een prachtige prestatie neergezet om in een 1e klasse poule als enige A4 team tussen A1, 2 en 3 teams van andere clubs, waaronder Rood Wit en Bloemendaal, met de ultieme winst ervandoor te gaan. Met het dubbele kampioenschap sluit het team een prachtige periode af van met elkaar groeien en elkaar opzwepen tot de beste prestaties. Positieve instelling, veel trainen en vloeiend samenspel vormden de basiselementen. Plus een team van ouders die zich de afgelopen jaren heeft ingezet als coaches, managers, trainers, scheidsrechters, rijders en supporters. Een korte terugblik op een fantastisch team…
Het huidige team kwam voor het eerst bij elkaar als de meisjes B4. De helft tweedejaars B meisjes, de andere helft eerstejaars B meisjes. Een samengesteld team, waarbij het altijd de vraag blijft hoe goed de match is. Met leeftijdsverschil in een leeftijd waar dat gevoelig ligt.. Al snel bleek de chemie goed – het team begon vanaf het begin goed te draaien en het leeftijdsverschil viel weg. Naast de team training vanuit de club werd een tweede training door twee vaders opgezet. De meiden gingen ervoor en het team begon te groeien met elkaar. In de zaal werd een tweede plek gehaald, in het veld een middenmoot positie.

Het jaar erop werd unaniem besloten het team bij elkaar te houden en verhuisden dus ook de tweedejaars B meiden mee naar de A. Ondanks de jonge groep, wist het team in het veld te eindigen op een tweede plek achter Saxenburg meisjes A1, die dit jaar kampioen zijn geworden in de poule van onze Alliance MA2. In de zaal werden de meiden voor het eerst kampioen. Ongeslagen en overtuigend!

Seizoen 2014/2015 was het derde jaar samen en een echt hoogtepunt. Vanaf het begin in de 1e klasse moest hard gewerkt worden in de poule als enige A4 team. De herfstcompetitie liep heel voorspoedig. In de zaal werd net als het jaar ervoor overtuigend gewonnen en eindigden ze wederom ongeslagen en met maar liefst 10 punten verschil met nummer twee. Met een positief doelsaldo van +48. Na de winterstop, werd iets teveel geleund op de winnaarsmentaliteit en kreeg het team een aantal nederlagen te verwerken en werden belangrijke punten gemorst. Tot de laatste wedstrijd leek het erop dat het kampioenschap uit handen was gegeven. Maar door verlies van de andere mededingers bleek dat de laatste wedstrijd tegen Bennebroek MA2 alles bepalend zou zijn. Alleen winst was genoeg, bij gelijkspel zou Bennebroek kampioen worden die in de vorige wedstrijd met 2-0 hadden gewonnen. Het werd de mooiste en spannendste wedstrijd van het seizoen. Na een 1-0 achterstand werd via 1-1, 1-2, en bij de rust 2-2 uiteindelijk in de tweede helft de voorsprong genomen. Met 3-2 voor en drie strafcorners tegen in de laatste 10 minuten werd het kampioenschap definitief binnengehaald. Bennebroek was bijzonder sportief en deelden de taart die ze voor zichzelf met zicht op hun eigen binnenhalen van het kampioenschap hadden meegenomen…

Gevraagd naar de bepalende succesfactoren van een team als deze, geven de coaches aan: ‘Allerbelangrijkste is de sfeer in het team. Wat er ook gebeurde, iedereen bleef positief naar elkaar. Negatieve commentaren in de wedstrijd onderling werden niet geaccepteerd en op ingegrepen. Daar waren wij als coaches ook erg alert op. Daarnaast spoorden de meiden elkaar ook aan te komen trainen en was er een collectieve wil om te winnen. Zelfs middenin de examenperiode werd volop getraind en gespeeld’.

Belangrijke andere pijler was de inzet van de ouders. Het team werkte met twee coaches (voor alles ‘in het veld’), twee managers (voor alles ‘buiten het veld’), een vader die training verzorgde, ouders die floten & zaal wedstrijdtafel verzorgden, reden en heel veel langs de lijn stonden. En elk jaar voorafgaand aan de start een gezamenlijk borrel (ouders & meiden), en na afloop een BBQ. Bijzonder was ook de bijdrage van Rik van Gent als club trainer die naast zijn training ook nog ingesprongen heeft als coach en de ‘vader-coaches’ met de juiste tactische tips & tricks heeft bijgestuurd.

Meisjes A4 is een heel mooi team. En zoals de coaches bepleiten: "Een team dat eigenlijk een eigen positie tussen selectie en breedte verdient binnen Alliance. De indeling selectie – breedte doet deze meiden onvoldoende recht aan. Net geen selectie halend en tegelijk te fanatiek en gedreven om als breedteteam te worden gezien. De indeling selectie – ambitie – breedte zou beter passen. Waarbij dit soort meiden uit de ‘ambitie’ groep beter zouden moeten worden ondersteund met zaken als een tweede – serieuze – club training en aandacht”.

Team MA4: Malijn Pieterse, Marieke de Koning, Eva Vliese, Micha van der Lee, Lotte van der Poll, Sita de Kruijff, Sarah Rhee, Eveline Schollman, Sophia Beels, Femme Jorritsma, Fleur Heeremans, Maartje Duzijn, Laura Grootes, Iris Krijger, Eva Yong.
En ook van vorig jaar: Fleur Kerst, Sacha Doggenaar en Charlotte Visser.

Speciale dank aan het ‘ouders team’: coaches Martijn van der Poll en Rutger van der Lee, managers Georgina Beels en Ellen Kloos, trainer Erik Pieterse, team scheidsrechters Martin Koning en Bert-jan Grootes, samen met alle andere ouders die hebben bijgedragen met steun, applaus en inzet.

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws