headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto
 
Bestuurstafel

We gaan door..!

Nieuws afbeelding 3-5-2015 In ons laatste bericht uit februari van dit jaar spraken we al over de krokussen, de eerste veldtrainingen die waren opgestart en de geweldige prestaties die door de teams van onze club zijn behaald in de zaal.
Sindsdien is natuurlijk een groot aantal competitierondes geweest waar we via de diverse social media wekelijks verslag van doen. We kunnen trots zijn op wat al onze teams presteren! Dames 1 weet de laatste weken de ene na de andere concurrent over de hockeyknie te leggen en verstevigt de positie op de ranglijst wekelijks en is tot op 2 punten van de 4e plaats gestegen, een geweldig resultaat! Heren 1 houdt zich stevig staande in de bovenste regionen waarbij onze eigen jeugd elke wedstrijd wordt ingepast. De overige senioren teams boeren goed en houden zich knap staande. De veterinnen en veteranen laten ook positief van zich spreken. De heren van Veteranen C pakken de laatste weken zelfs ook weer de nodige punten.

Onze jeugdteams doen het ook prima. De selectieteams presteren goed en sommige zelfs boven verwachting. MC1 en JC1 wisten afgelopen weekend zelfs op zeer strijdlustige wijze thuis de punten te pakken in sterk bezette IDC-poules. Het gaat nu te ver om de overige teams te bespreken, dat doen we immers al op wekelijkse basis, maar we kunnen wel stellen dat het zeer goed gaat met onze breedte teams!

De bar draait nu echt op volle toeren. Van de bezoekers horen we steeds vaker wat een aanwinst het is om deze in eigen beheer te hebben met een mooi gevarieerd aanbod. De kunsten die Robert verricht in samenwerking met het (vaste) personeel en de vele vrijwilligers die hun barronde draaien dragen hier enorm aan bij. De Barcommissie heeft de wind goed in de zeilen en we zijn extreem trots op wat zij iedere week weer weten te bereiken. Bedenk echter wel: we mogen geen alcohol verkopen aan leden onder de 18 jaar. Sta daar goed bij stil!

De Werkgroep Clubhuis is in alle stilte druk doende om de laatste voorbereidingen te treffen voor een nieuwe fase van de aanpassingen aan ons clubhuis. We gaan er vanuit dat we aan het begin van het nieuwe seizoen weer een stap dichter zijn bij een mooi interieur van ons clubhuis.
Ook wordt het onderhoudsplan voor het clubhuis en het kinderdagverblijf opgemaakt, zodat we de komende jaren op een gedegen en verantwoorde wijze met onze gebouwen om kunnen gaan. En als klap op de vuurpijl is recent ons nieuwe WIFI-systeem ”live” gegaan!

Op 20 april had de ALV plaats. Het bestuur presenteerde haar visie aan de aanwezigen, de uitkomsten van de in november gehouden enquête werden besproken en natuurlijk de begroting voor seizoen 2015-2016 en de bijbehorende contributie. De ALV nam de begroting en het contributievoorstel unaniem aan. Het een en ander hier aangaande zal achter de inlog op de site worden gepubliceerd. Een kritische kanttekening bij de opkomst van de leden moet ons als bestuur toch wel van het hart. Het was opvallend om te moeten signaleren dat wederom een zeer beperkte groep belangstellenden de ALV bezocht. Tijdens een ALV worden immers aspecten besproken en besluiten genomen die een ieder als lid van Alliance aangaan. Laat voortaan je mening horen, stel vragen aan het bestuur en geef blijk van gedegen betrokkenheid.

Op 22 april hadden we de intake avond met de verzorgers en/of ouders van de leden die bij ons op de wachtlijst staan. De opkomst was immens en de avond was perfect gearrangeerd door onze Klaske Kramer, de verenigingscoördinator. De strekking van het verhaal was natuurlijk dat we bij Alliance graag het "wij-gevoel” willen hebben en dat wij (…) er van uitgaan dat eenieder zich dat ook beseft. Wij willen geen club zijn waar de kinderen letterlijk en figuurlijk worden afgezet op de kiss&ride parkeerplaats, we willen betrokkenheid entameren en behouden. Deze avond bood het bestuur ook de mogelijkheid om de basisbeginselen van het onderdeel zijn van onze club aan te geven.

Op 23 april had tenslotte de sponsorbijeenkomst plaats bij onze sponsor ABN Amro. Twee inspirerende sprekers vermaakten het aanwezige publiek met hun visie en ervaringen vanuit hun vakgebied. In samenwerking met ABN Amro had de Sponsorcommissie opnieuw een mooie avond gearrangeerd voor Alliance en de overige betrokkenen. Onze Sponsorcommissie is uitstekend bezig en weet met hun enthousiasme in korte tijd een behoorlijk aantal sponsoren voor onze clubkar te spannen.

Inmiddels zijn we ook bezig met de afrondende gesprekken voor huiswerkbegeleiding op Alliance. Welke onderneming vanaf het nieuwe seizoen de bovenruimte zal gaan benutten om huiswerkbegeleiding aan te bieden zal binnenkort bekend gemaakt worden. Volgend seizoen zal een ideale combinatie aangeboden kunnen worden van huiswerkbegeleiding, sporten en wellicht een hapje eten op de club.

De maandagen op de club beginnen al weer voller en gezelliger te worden. De oproep van het bestuur aan de vele commissies om toch vooral op deze dag besprekingen te hebben is goed opgepakt.

De voorbereidingen om te komen tot de aanstelling van de trainers- en coachgildes voor het nieuwe seizoen zijn nagenoeg afgerond. De coaches voor de selectieteams zullen binnenkort aan de betrokkenen worden gecommuniceerd.

ML Hockey Support draait op de zondagen een volle bak op onze club. Binnen een bepaalde leeftijdsgroep kan iedereen zich inschrijven voor deze succesformule.
Ook staan de veel bezochte dagen en kampen van Sportways en Bovelander & Bovelander weer voor de deur. Op 4 mei houdt Bovelander & Bovelander de hoofdklassehockey- en keepersdag, een speciale dag voor alle enthousiaste hockeyers en keepers tussen de 10 en 15 jaar. Hier verbeter je niet alleen je hockeyskills, maar kom je ook rechtstreeks in contact met de hockeytoppers uit de Hoofdklasse. Op dezelfde dag wordt ook de hockeyfundag gegeven. De hockeyfundag is een combinatie tussen fanatiek trainen, wedstrijd spelen en grappige hockeykampspelen.
Begin juli is er een SportWays Kids kamp op Alliance. SportWays Kids is een mini hockeykamp voor kinderen van 6 tot en met 9 jaar. ’s Ochtends kun je als deelnemer op jouw eigen niveau hockeytraining krijgen, ’s middags speel je een toernooi en aan het eind van de middag komen diverse andere sporten, spellen en hockeyvarianten aan bod, zoals unihockey en knotshockey. Diezelfde dagen zijn er de SportWays YoungStars dagkampen voor kinderen van 10 tot en met 13 jaar. Zowel in de ochtend als de middag wordt een uitdagend hockeyprogramma aangeboden. Bezoek de site en de app van Alliance voor meer informatie.
 
De komende periode staat ook in het teken van de hockeytoernooien op Alliance. Zo zal het Kaatje Bitterberg toernooi worden gehouden op 24 mei. Op deze dag strijden vele teams met wisselende samenstelling (vrienden, familie, gezinsleden, teamgenoten) in een gezellige sfeer om de eer het sportiefste team van het toernooi te zijn. Met recht een van de gezelligste toernooien van Alliance. Daarbij is het ook nog het toernooi met de oudste traditie. Meer informatie over de toernooien op Alliance zijn te vinden op de site en de app.

Naast de geweldige feesten voor de A, B, C, D en E jeugd zal de D-categorie nog een feest voorgeschoteld krijgen. Op 30 mei zal het clubhuis voor deze feestbeesten gerestyled worden!

De Vrijwilligersavond zal plaatshebben op 5 juni! Houd deze avond vrij die bedoeld is voor alle commissieleden, barvrijwilligers, scheidsrechters, boeren, burgers en buitenlui die ook dit seizoen weer hun vrijwillige steentje bijgedragen hebben om Alliance naar een hoger plan te tillen!

De Jongste Jeugddag zal op 6 juni gehouden worden. Het is een jaarlijks terugkerend toernooi georganiseerd door de KNHB waarbij alle kinderen in de categorie E, F en D-8 tallen op toernooi gaan in de regio. Alle clubs in de regio doen mee en de bond bepaalt op welke vereniging je team speelt. Ook op Alliance wordt de hele dag gehockeyd.

De Zalige Zotte Zondag is op 7 juni, dan speelt ons Heren 1 de laatste wedstrijd van het seizoen tegen onze goede buur en het altijd gezellige Bennebroek. Dat zal een mooi partijtje worden!

De Slotdag en Kampioenenhuldiging is op zaterdag 13 juni. We gaan er vanuit dat we in het zonnetje onze kampioenen kunnen huldigen. Deze dag sluiten we het hockeyseizoen af met een gezellige middag. Op dit moment staan er clinics op de agenda, de laatste wedstrijden zullen worden gespeeld en aan de inwendige mens qua BBQ en lekkere drankjes zal ook worden gedacht!

Menig Alliancer weet het al, maar we blijven er op hameren: kijk langs de velden eens om je heen, ruim de rommel op die je ziet. Het is een hele kleine moeite en het maakt onze hockeyomgeving er alleen maar schoner op. Er staan genoeg prullenbakken dus neem eens de tijd om er ook afval in te gooien. Kijk ook eens in de dug-outs, zie je troep (ook al is deze niet van jou), gooi het weg! En de vuistregel blijft ook nog steeds: geen koffie en thee op de velden en de toeschouwers achter de hekken. En op zaterdag wordt er nog steeds niet gerookt op het terras. Spreek ook de begeleiders van de bezoekende teams daar op aan. Als we deze kleine geneugten met z’n allen naleven kunnen we vanaf de jongste jeugd deze basisbeginselen aan iedereen aanleren.

Als laatste staan we nog stil bij Koen Paulus en Matthijs Spelde. De gezondheid van onze Heren 1 speler Koen gaat met stappen vooruit, hij is nu aan zijn intensieve revalidatieproces bezig. Hij en zijn familie hebben veel steun aan de vele berichten vanuit Alliance en de bezoekjes.
Matthijs, de hardwerkende steunpilaar van Jongens A2, krijgt momenteel zijn chemo-kuren en we hopen van harte dat hij zijn ziekte zal overwinnen. Heel veel sterkte mannen!

We zien u allen graag op en rondom de velden van onze mooie club!

Namens het Bestuur van MHC Alliance

Herre Kleuver
voorzitter

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws