(Pre) Selectie Senioren

Houten H1 – Alliance H1 4-2

Nieuws afbeelding 24-9-2014 In een heerlijke sfeer reisden we zondag af naar Houten. Na de wedstrijd tegen Kikkers was ons zelfvertrouwen toegenomen. Gelukkig was iedereen er zich maar al te goed van bewust dat Houten wel andere koek zou zijn. Ralph had deze ploeg namelijk vorige week eens goed bestudeerd en was het een en ander te weten gekomen over hun speelwijze. Met deze kennis waren we extra voorbereid om, ook deze wedstrijd, drie punten binnen te slepen.

Ondanks onze voorbereiding hadden we het van het begin af aan ontzettend moeilijk met het positiespel van Houten. Telkens waren we een seconde te laat en kon onze tegenstander gevaar stichten vanaf de flanken. Zelf creëerden we veel te weinig om kans te maken op de openingstreffer van het duel. Houten daarentegen maakten wél aanspraak op het eerste doelpunt van de wedstrijd. Hun linkervleugel speler schoot, na 25 minuten spelen, met een vernietigende backhand raak in de korte hoek. 1-0.

We probeerden onszelf te herpakken maar dat bleek nog een hele opgave. Houten bleef ons onder druk zetten waardoor we niet lekker de bal van stick naar stick konden laten gaan. Niemand kwam eigenlijk lekker in de wedstrijd.

Drie minuten voor rust zorgde Houten ervoor dat ze met een ruime voorsprong aan de thee konden gaan. Weer kwam het gevaar vanaf de linkerkant. Jelle speelde de bal met zijn voet wat omhoog waardoor Bas en Philip niet bij de bal konden. De overtreding werd niet gezien door de scheidsrechter dus kon hij zo de cirkel binnen lopen. Met een bekeken schot werd de 2-0 op het scorebord genoteerd. Zo’n goal vlak voor de rust had ons een mentale klap bezorgd. Gelukkig hielp Karol ons er weer een beetje bovenop. Ons beter organiseren en wat meer lef tonen. Zo zouden we de tweede helft ingaan.

Houten werd door ons meteen onder druk gezet. Waar we in de eerste helft moeite hadden om ons eigen spel te spelen, ging het de tweede helft vele malen beter. We toonden ballen en durfden weer te hockeyen. Toch moesten we al gauw een tegentreffer incasseren. Een snelle rechterspits, genaamd Guido, ging als een malle er met de bal vandoor en liep in één lijn richting Stijn. Handig wipte hij het balletje over onze keeper heen. 3-0.
Alhoewel we af te leken stevenen op een keiharde nederlaag, bracht dit doelpunt ons niet van ons stuk. In een snelle omschakeling pikte Jochem de bal op ter hoogte van de 23-meter lijn. Dribbelend kwam hij de cirkel binnen maar zijn poging op doel stuitte op de keeper. Ralph kon in de rebound de bal eenvoudig binnen werken maar op de lijn lag een tegenspeler die de bal met de rug pareerde. Overduidelijk een strafbal. Net als vorige week ging Mirek achter de bal staan. Hij bezweek niet onder de druk en liet de keeper kansloos achter. 3-1.

Kort hierna was Mirek weer trefzeker. Uit een strafcorner zorgde hij voor de aansluitingstreffer. 3-2. Na de treffer van Mirek kwam er weer vertrouwen in een goede afloop van dit pittige duel. We bleven doordrukken en moesten en zouden de gelijkmaker prikken. Al onze aanvallende intenties mochten niet baten. Tien minuten voor het eind deelde Houten namelijk de genadeklap uit. Na de zoveelste strafcorner tegen, sleepte hun cornerspecialist eindelijk raak en gooide de wedstrijd op slot. 4-2.

In de resterende tijd lukte het ons niet om nog enig aanspraak te maken op een punt.Volgende week zullen we deze nederlaag eens flink rechtzetten. Op het programma staat Shinty H1. Een wedstrijd die we normaliter eenvoudig moeten winnen. Naast deze wedstrijd is er natuurlijk de opening van het seizoen op Alliance. Genoeg redenen dus om zondagmiddag een bezoekje te brengen aan onze prachtige hockeyclub en Heren 1 aan te moedigen. Wij kunnen u steun goed gebruiken!