headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto
 
Hockey & Trainingen

De trainers en coaches van dit seizoen en meer AHA-nieuws

Nieuws afbeelding 29-8-2014
De Alliance Hockey Academy is klaar voor dit seizoen en wil graag haar trainersstaf aan jullie voorstellen. De trainers die onze teams zullen begeleiden, zijn grotendeels dezelfde als vorig jaar: Jeroen Tuininga, Ralph Bleeker, Piotr Mazany, Karol Sniezek, Jaap Kleijn, Wouter Mijnsbergen, Milou Schoone, Wieger Wiese, Kasper Vrolijk, Bas Ypes, Priscilla Bos, Huib Lamberts, Jan Willem Tuininga, Mirek Wieczorek, Rik van Gent, Mattijs de Boorder en een aantal vrijwillige trainers (jeugdtrainers en ouders). We zijn er trots op dat wij weer op deze grote groep gemotiveerde en gekwalificeerde trainers mogen rekenen! 

Vertrokken
De volgende trainers en coaches hebben ons verlaten: Daniel Hulkenberg, die heeft besloten zijn loopbaan bij Weesp voort te zetten en Andre Morees en Bas Pinkster (verantwoordelijk voor Dames 1)- gaan aan de slag bij Cartouche Dames 1; en Ton Wisse, onze voormalige Technische Manager, die wij ongetwijfeld nog regelmatig op Alliance zien als coach van Dames 1 van Alkmaar, dat in dezelfde pool uitkomt als ons eerste Damesteam.

Nieuwe aanwinsten
Verder verwelkomen wij Bjorn van der Dussen (coach) en Valentijn Doffegnies (assistent-trainer/coach) die dit seizoen Dames 1 zullen coachen en trainen, beiden afkomstig van Pinoké. Heren 1 wordt begeleid door Karol Sniezek als coach en Ralph Bleeker als assistent-trainer/coach. Dames en Heren 1 komen dit seizoen uit in respectievelijk de eerste en tweede klasse en wij hopen op veel kijkplezier langs de lijn!

Ederik Koldenhoven en Catherine Maas (uit resp. Dames 1 en Heren 1) gaan als coaches aan de slag met Meisjes B1. 

Daarnaast gaat een aantal trainers de HT3-cursus voor hoofdtrainers volgen van de KNHB, (wordt op Alliance georganiseerd) zodat we nog meer gekwalificeerde trainers erbij krijgen.

Nieuwe trainingsorganisatie 
De coördinatie van de trainingen op Alliance is aangepast na het vertrek van Ton Wisse als Technisch Manager. We hebben de spelers ingedeeld in drie groepen zodat we ze allemaal specifieke aandacht kunnen geven: Breedteteams, Jongste Jeugd (E en F) en Jeugdselectieteams (A t/m D). Elke groep heeft eigen Technisch Coördinatoren (TC’s) die zowel het hockeytechnisch beleid uitvoeren als trainingen geven aan hun spelersgroep. Deze TC’s vervangen de vroegere Blokcoördinatoren en werken nauw samen met de verschillende commissies die onder de AHA-commissie vallen. 

Meer weten? Kijk hier voor de namen van de TC’s en een overzicht van de AHA-organisatie. 

Activiteiten
De trainers hebben, samen met de AHA-mensen, veel activiteiten op stapel staan: toernooien, clinics (op korte termijn al een keepersclinic!), workshops voor coaches, de Jongste Jeugd-dag, een scheidsrechtercursus etc. Met het enthousiasme en steun van alle leden en ouders gaan we er een superseizoen van maken!

Annerieke Lulofs, Bestuurslid AHAAnnerieke Lulofs

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws