headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto
 
Alle Senioren

HEREN 1 REKENT AF MET BENNEBROEK (4-1)

30-9-2008

De derde wedstrijd van het seizoen en wederom een finale zoals we elke welke wedstrijd zullen moeten benaderen. Het Heemsteeds gemakzucht zal ons namelijk altijd blijven achtervolgen. Vandaag stond een derby op het menu. Vorig seizoen hadden deze jochies ons weinig strijd geboden dus wilden ze dit maal wat meer laten zien. De Bennebroekse boys mogen beginnen bij het eerste fluitsignaal. Al snel wordt de bal verovert omdat iedereen fel start. Tinus krijgt over de linker flank de bal en loopt met wat mooie moves verrassend langs een aantal verdedigers de cirkel in waar hij ook maar meteen besluit te scoren. Ik denk nog geen 20 sec. op de klok. Een flitsende start en men heeft het gevoel dat deze pot niet al te veel stress moet gaan opleveren. Vooral wanneer Maarten een paar minuten later met een snelle actie over rechts de cirkel via de achterlijn binnen loopt, en de bal haaks terug legt op Jochem. Deze weet precies wat hij moet doen. Scoren!!! De eerste tien minuten wordt er goed spel op de mat gelegd maar velen kansen worden niet uitgespeeld en benut. Dit wordt ook niet echt mogelijk gemaakt door onze vriendelijke scheidsrechter. Deze bezorgde ons aanzienlijk veel onrecht waardoor de eerste tekenen van irritatie verschenen. Het leek eigenlijk wel of hij überhaupt geen fluit naar het veld had meegebracht. Bennebroek komt hierdoor steeds goed weg en kan door snel en fel hockey wat kansen creëren en na een aantal min staat het uit het niets 1-2.

Op dit moment zijn we mentaal geheel ontregelt en is het gevoel van het pakken van 3  punten niet meer zo vanzelfsprekend. In de rust hebben we even een moment van bezinning en tijd om weer te reorganiseren. We starten weer een stuk beter in de tweede helft maar al snel komen we niet meer echt aan ons eigen spel toe. Positioneel gezien staan we niet goed. Dit resulteert in een rommelige pot waarin Bennebroek veel te veel heeft in te brengen. Dit is erg leuk voor ze maar als het even niet loopt hebben wij nog altijd onze individuele kwaliteiten waar zij het dan bij moeten afleggen. Ook blijkt steeds vaker dat wij wel degelijk kunnen bikkelen!  Met een beetje lelijk counter hockey komen we er even op rechts goed uit waarbij Maarten wederom over de achterlijn de cirkel binnen loopt. Dit keer geen haakse bal, maar met een schijn loopt hij als het ware achter de keeper langs en verspeelt de bal aan Fabian, die hem PRACHTIG binnen tikt. Ondertussen is onze scheids dermate in de war dat hij zelfs ballen die een halve sticklengte over de achterlijn belanden als in beschouwt. Ook hierdoor blijft het erg rommelig en krijgt Bennerbroek in de laatste minuten nog een strafcorner. Hier wordt niet uit gescoord en trekken wij uiteindelijk weer aan het langste eind. Met een snelle uitbraak wordt speelt Eric de bal diep naar Jochem. Deze draait goed open en loopt een-op-een op de keeper af en weet dan precies wat hij moet doen. Wachten totdat de keeper stapt en de bal simpel in de verre hoek leggen. Een ware spits die verdient betiteld zou worden als ‘de man of the match’. Uiteindelijk hebben we zeer terecht maar misschien met iets te veel moeite onze derde wedstrijd gewonnen. 9 uit 3. Dit is een mooi resultaat maar om ons doel te bereiken mogen we nergens punten laten liggen. Graag wil ik de trouwe supporters bedanken voor de mentale ondersteuning. Het was hard nodig en het is altijd lekker om onze fans aan de lijn de horen. Komend weekend wordt wederom een zeer boeiende hockey-middag tegen Castricum, die in de top van onze poule meedraaien. We hopen jullie komende zondag allen weer te zien en te horen aan het veld zodat we die extra impuls weer als wapen kun

Reacties


Irene Tuininga

1-10-2008 @ 10:15:56 |ik blijf jullie volgen en zie hoe goed jullie het doen. TOP mannen! Blijf dit vasthouden en zoals jullie zelf zeggen benader iedere wedstrijd als de FINALE en het komt dit seizoen helemaal goed!

Huib Lamberts

1-10-2008 @ 10:21:56 |Ik heb de pot gezien. Begin 2de helft kregen ze meer grip. Als je dan toch de rust kan bewaren en de bal rond laat gaan wordt het weer lastig voor ze en komen de kansen vanzelf weer. Klasse!!!

Richard Kuipers

1-10-2008 @ 20:43:00 |-:-)Winnen van Bennebroek is sowieso altijd lekker !!! Ga zo doorL)

Hans Roerink

2-10-2008 @ 14:33:50 |Groet klasse mannen, zelfs mijn voetbal-zoon was onder de indruk

Reageer op het nieuws