headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto
 
Hockey & Trainingen

Geslaagde avond voor coaches van jeugdteams

Nieuws afbeelding 9-9-2013 Afgelopen maandag was er voor alle jeugdcoaches van zowel de zestallen, de achttallen als de elftallen een coachavond op het clubhuis van Alliance, georganiseerd door o.a. de technische staf van de AHA-commissie. Doel van de avond was de coaches te informeren over enkele praktische zaken bij de start van het nieuwe seizoen maar ook zeker hockeytechnisch te adviseren. 

Wedstrijdsecretariaat
Monique Hoes trapte de avond af en met een verhaal over het wedstrijdsecretariaat, de poule-indeling, de veldencapaciteit en het zo rechtvaardig mogelijk indelen van die velden. Ook haalde zij het belang nog eens aan van het juist hanteren en invullen van het digitale wedstrijdformulier. 

Fluitende ouders
Bestuurslid arbitrage Maurits van der Heijden hield een warm pleidooi voor de initiatieven die genomen zijn om het tekort aan scheidsrechters bij een grote club als Alliance weg te werken. Het structureel opleiden en begeleiden van de jeugd en ouders, een opfriscursus en een speciale 'clubscheidsrechter +' - opleiding (CS+) vormen de speerpunten van het beleid. De coaches kregen de opdracht mee om deze plannen breed uit te dragen binnen hun eigen team opdat elk team enkele ouders zover krijgt dat ze een scheisdsrechterskaart halen en wedstrijden gaan fluiten. 

Positief coachen
Het woord was daarna aan Ton Wisse, technisch manager van Alliance en verantwoordelijk voor alle hockeytechynische zaken bij Alliance. Het principe van 'positief coachen' dat bij Alliance gepredikt wordt, werd door Ton haarfijn uit de doeken gedaan en met praktische voorbeelden onderbouwd. Een goede coach begeleidt en ondersteunt, was zijn credo. Hij/zij laat fouten toe, licht de goede momenten eruit en geeft positieve feedback. Het komt het spel en ook het plezier ten goede. 

Workshop
Voorzien van deze nieuwe inzichten konden de coaches een workshop naar keuze volgen, geleid door een professionele trainer. Op verschillende plekken in het clubhuis werden onderwerpen als de strafcorner, opbouw van een aanval, turn-over, hoge press e.d. uitvoerig behandeld. Ook de tactiek bij de drie- en zestallen werd in aparte workshops behandeld.

Aan de opkomst en het enthousiasme gemeten blijkt de behoefte aan deze informatie enorm groot en daarmee de opzet van de avond in alle opzichten zeer geslaagd. 

Dank!
Dank aan de AHA-professionals voor de organisatie en de tijd die jullie erin gestopt hebben. En uiteraard dank aan jullie, de coaches die in zo'n grote getalen gekomen zijn. We zijn blij met en trots op zo'n betrokken groep coaches en begeleiders en zien alweer uit naar de volgende sessie & workshops.

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws