headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto
 
Bestuurstafel

Nieuwsbrief MHC Alliance november 2022

Nieuws afbeelding 23-11-2022
Beste leden en ouders/verzorgers van jeugdleden,

Ondertussen is het hockeyseizoen in volle gang. De Alliance Arena staat weer en de eerste zaaltrainingen zijn achter de rug. Voor iedereen die hiervan nog niet op de hoogte was; de trainingstijden staan vermeld in de Alliance-app. Het is gelukt om alle teams die zich dit seizoen hebben ingeschreven voor zaalhockey in ieder geval één keer per week in de blaashal te laten trainen voor een periode van 11 weken. We verwachten dat deze week ook het wedstrijdschema door de KNHB bekend wordt gemaakt.

Verder hebben we de afgelopen weken de nodige lustrumfeestjes gehad bij Alliance. Zowel de jeugdfeesten als het 18+ Oktoberfest zijn zeer goed bezocht en waren een groot succes! Veel dank voor de organisatie van deze feesten en alle hulp van het jeugdbestuur, trainers, ouders, verzorgers en (jeugd)leden, door jullie inzet is dit allemaal gelukt.

Inmiddels hebben MO14-1, MO16-1 en JO16-1 zich al geplaatst voor de landelijke competitie die na de winterstop begint. Een mooie prestatie!

Zoals ook geschreven in de vorige nieuwsbrief nemen we jullie graag meer mee in het reilen en zeilen van onze club. Er komt ontzettend veel kijken bij het draaiende houden van de club en we zijn nog steeds naarstig op zoek naar (meer) vrijwilligers. Dus mocht je na het lezen van deze nieuwsbrief ook je steentje willen bijdragen, dan horen we het graag! Er zijn heel veel verschillende activiteiten waar je mee kan helpen. Wil je hierover meer weten? Zie voor een overzicht het nieuwsbericht met de vacaturekrant (link).

Namens het bestuur van MHC Alliance,
Daan Beekhuis
VoorzitterBestuurswisselingenTijdens de ALV op dinsdag 8 november jl. zijn zowel Janine Bauer als Claire van Diemen officieel tot bestuurslid benoemd. Janine vervult al enige maanden de functie van secretaris en Claire heeft Daniëlle Möring-Riegen opgevolgd als bestuurslid breedtehockey voor de jeugd.

Daniëlle trad toe tot het bestuur op 15 mei 2019. De afgelopen jaren heeft ze zich met ziel en zaligheid ingezet voor de breedte / jeugd van Alliance. Elk jaar is het weer een enorme klus om alle teams goed in te delen, vriendschapsverzoeken te verwerken en alle teams op gang te krijgen. Ook tijdens de coronaperiode heeft Danielle een belangrijke rol gespeeld in het kunnen blijven aanbieden van hockey op Alliance. Iets waar we goed in geslaagd zijn. Gegeven haar HR achtergrond was ze vaak een luisterend oor voor de organisatie. We danken Danielle zeer voor haar inzet voor Alliance!

Lees verder over de bestuurswisselingen in dit bericht (link). Met daarin de introducties van:
  • Secretaris Janine Bauer
  • Bestuurslid Breedtehockey Claire van DiemenDuurzaamheidDuurzaamheid op Alliance is voor ons een belangrijk thema. We proberen daar zoveel mogelijk stappen in te zetten, onder andere op het gebied van energieverbruik. Op dit moment zijn we bezig een energie scan te maken om te beoordelen wat er nodig is om mogelijk energie neutraal te worden.

Het clubhuis en de verwarmingsinstallaties zijn inmiddels 17 jaar oud, dus het is een goed moment om dit op te pakken. In de jaarrekening van het afgelopen seizoen hebben we hiervoor al een eerste reservering van € 15.000 getroffen. De mogelijkheden voor het aanbrengen van zonnepanelen worden hierin opnieuw meegenomen. Vanuit de gemeente ligt het in de planning om in de zomer 2023 de veldverlichting geheel door LED te hebben vervangen. Dat levert daarna meteen een flinke besparing op.

Het verduurzamen van onze club gaat niet van vandaag op morgen maar achter de schermen wordt er hard aan gewerkt!Alliance ArenaDe Alliance Arena staat weer! Met behulp van vele vrijwilligers is de opbouw gelukt. Het was nog wel even spannend want op het ‘moment suprême’ bleek het te hard te waaien. Gelukkig waren meer dan 65 vrijwilligers bereid om de dag erna om 7 uur aanwezig te zijn en de blaashal op te zetten. Veel dank aan de vrijwilligers en de blaashalcommissie! Het levert ons vergeleken met het huren van gymzalen veel extra weken zaalhockey op, veel minder reisbewegingen en minder inzet van ouders doordeweeks in de weekenden omdat de thuiswedstrijden echt 'thuis' zijn.

Binnenkort worden ook een aantal evenementen in onze zaal georganiseerd:ZaalhockeyIn totaal heeft Alliance 77 zaalteams opgegeven voor het komende zaalseizoen. Dit zijn alle elftallen van O12 tot en met O18, alle O10-teams en Dames 1, DO25-1, Heren 1 & 2. Een mooi aantal dus! Zo maken wij als Alliance wederom onze naam waar als club die het zaalhockey hoog in het vaandel heeft staan!

Omdat wij een eigen blaashal hebben kunnen de teams gedurende het zaalseizoen iedere week trainen. De competitie loopt van 10 december 2022 t/m 19 februari 2023 en ieder team zal 5 of 6 speeldagen hebben in de weekenddagen met iedere keer twee wedstrijden. Zodra het wedstrijdschema door de KNHB bekend wordt gemaakt, is deze zichtbaar in de Alliance app.
Op 13 december, 20.00 uur is er een spelregelavond zaalhockey in het clubhuis.

Wij wensen alle zaalhockeyers dit seizoen veel succes en plezier!Even voorstellenIn iedere nieuwsbrief brengen we een paar van onze toppers onder de aandacht, sommigen zijn ze nieuw en sommigen lopen al jaren rond en behoeven geen introductie zou je denken. Elk jaar krijgen we weer een nieuwe aanwas van leden die ook graag onze vaste krachten willen kennen. We hebben onze medewerkers hard nodig en we vinden het belangrijk dat iedereen deze vaste gezichten binnen Alliance kent.

Lees via onderstaande links verder:Ten slotte  • Dank aan de Arbitragecommissie; meer dan 150 scheidsrechterexamens zijn met goed gevolg afgerond. Nieiuwe scheidsrechters gefeliciteerd en veel plezier met fluiten!
  • Deze winter wordt de toplaag van veld 1 vervangen. Hiervoor wordt veel overleg met de gemeente en leveranciers gevoerd over financiering en realisatie.
  • Leuke actie van sponsor Osaka: win met je team truien! We mogen aan een aantal teams Osaka ‘vesthoodies’ weggeven. We doen dit via onze volgers op Instagram op basis van originaliteit. Meer weten hoe je een trui kan winnen? Lees het nieuwsbericht (link).
  • Vrijdag 25 november WK voetbal Nederland – Ecuador kijken in het clubhuis om 17.00 uur. Meer info vind je hier (link).
  • Wil je ivm je vakantieplanning weten wanneer de competitiedagen zijn? Check de KNHB Speeldagenkalenders 2022-2023 NH voor je categorie via deze link.
Heb je naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen of opmerkingen?
Stuur ze naar [email protected].
Mail ons. Wij zijn je dankbaar.


Je ontvangt deze mail omdat je lid of vrijwilliger van MHC Alliance bent.

------------