headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto
 
Categorie E

Toelichting Samenstelling E-teams 08-09

26-6-2008

Na ieder seizoen moet de E-jeugd opnieuw in teams worden ingedeeld. Dat komt door de aanwas vanuit de F-categorie speelt in 6-tal formatie en de E-jeugd in 6/8-tal formatie.

De 1e jaars E moeten ook opnieuw worden ingedeeld, waarbij een splitsing gemaakt wordt in selectie teams, die in achttallen spelen (8 E’s) en  de overige teams die nog in 6-tallen blijven spelen (6 E’s). Bij Alliance betekent dat ieder seizoen meer dan 100 2e jaars E en 100 1e jaars E moeten worden (her)ingedeeld.

 

De werkwijze bij Alliance is daarbij de volgende:

 

Gedurende het seizoen worden de kinderen beoordeeld door hun trainer en hun coach.

Die dienen in het voorjaar een schriftelijk rapport in waarbij de kinderen cijfers krijgen. Vervolgens worden er in het voorjaar, meestal in april, mei, selectie testen uitgevoerd waarbij gelet wordt op:

 

=  Uithoudingsvermogen en wendbaarheid van de kinderen

            =  Het uitvoeren van een viertal hockey technieken

            =  Het beoordelen van de kinderen in een spelsituatie.

 

Voor al deze aspecten worden weer cijfers gegeven door de verschillende trainers of mensen die daar een goed inzicht in hebben.

 

Deze cijfers, plus de beoordelingen van  de trainers en de coaches bepalen het punten aantal van het kind. Aan de hand daarvan worden de selectie teams samengesteld en de overigen zoveel mogelijk naar gelijke sterkte per team ingedeeld. Het doel van Alliance is hierbij om de kinderen meer speelplezier te geven met kinderen van een zelfde niveau, zodat ze zich beter kunnen ontwikkelen.  

Alliance zal het boveng