headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto

Heel Alliance !!

Bennebroek H1 - Alliance H1: 2-1

22-5-2014
Het was zover, zondag 18 mei, de wedstrijd tegen rivaal Bennebroek. Alle inwoners van Heemstede en Bennebroek waren uitgerukt om dit prachtige affiche van dichtbij te aanschouwen. En terecht, want dit is toch een wedstrijd die wat extra’s meebrengt. Alhoewel we geen plekje hoger meer konden eindigen, waren we erop gebrand deze derby te winnen. In ieder geval wilden we het publiek iets moois voorschotelen. Er stond namelijk een grote menigte aan de zijlijn om naar deze veelbelovende wedstrijd te kijken.

De partij ging van start. Bennebroek was meteen gevaarlijk. Na een scoup van Ties kreeg Bennebroek na een duel in onze cirkel een corner. Gelukkig kon Stijn de corner wegwerken, zodat we niet na een minuut spelen al op achterstand kwamen.
We kwamen langzamerhand beter in de wedstrijd. Vanuit achter probeerden we goed op te bouwen en beetje bij beetje kwamen we dichter bij het doel van onze tegenstander. Al snel kregen we de eerste corners. Bouke stond klaar bij zijn tweede corner en sleepte de bal vervolgens langs de keeper. Helaas werd de bal door Maurits van de lijn gehaald. Het scheelde niets of we waren op voorsprong gekomen, maar de lijnstopper deed zijn werk goed.

Alliance bepaalde het tempo in de eerste helft. Bovendien stond onze druk zo dat Bennebroek niet hun eigen spel kon spelen. Ze kwamen alleen maar naar voren door de bal ver en hoog naar voren te scoupen.. Ties en Roderick waren helemaal in hun element. Het lukte Bennebroek maar niet om via het middenveld naar voren te combineren dus zocht het om de haverklap de lange bal naar voren.
De spitsen van Bennebroek werden in de loop van de eerste helft echter steeds dreigender. Met veel snelheid en techniek bezorgden ze onze verdedigen genoeg problemen maar tot echte kansen leidde het spel van Bennebroek niet.

Met een doelpuntloze eerste helft gingen we rusten. Ralph maakte ons duidelijk dat we ondanks het goede veldspel toch nog een tikje scherper moesten zijn. Hij zag ook dat Bennebroek veel kwaliteit had in hun voorste linie en dat deze spelers steeds meer de mogelijkheid kregen om hun eigen spel te spelen.

Binnen vijf minuten na de rust opende Bennebroek de score. Floris van der veer zette drie verdedigers te kijk en passeerde Stijn in de korte hoek. 1-0. De harde kern van Bennebroek ging uit zijn dak!

Ondanks de tegentreffer bleven we goed spelen. Wel hadden we moeite met het creëren van kansen. Het beek een moeilijke wedstrijd waar we zuinig om moesten gaan met de mogelijkheden die we zo nu en dan kregen. De grootste mogelijkheid om de stand gelijk te trekken was voor Ederik. Ralph Oud wurmde zich knap langs de verdediging en kwam via de achterlijn de cirkel binnen. Hij legde de bal pal klaar voor Ederik, maar die raakte de bal volledig verkeerd en de bal schoof voorlangs.

Een kwartier voor tijd gooide Bennebroek de wedstrijd in het slot. Nadat Stijn een sleeppush pareerde bleef de bal liggen in de cirkel. Uiteindelijk kwam de bal, na wat gerommel, bij Maurits terecht die de bal eenvoudig in kon pushen. 2-0.
Deze derby was zo goed als beslist. Toch kwam drie minuten voor tijd de spanning in de wedstrijd terug. Bouke mocht aanleggen voor een strafcorner. Voor de zoveelste keer dit seizoen kwam de bal prachtig van zijn stick, precies het hoekje in. 2-1.
Met deze stand eindigde deze prachtige wedstrijd.

Wij bedanken al het publiek van afgelopen zondag. Het was een heerlijke atmosfeer om in te hockeyen. Zelfs na de wedstrijd bleef het nog gezellig, al was dit vooral te danken aan de aanhang van de Bennebroekers…
Nogmaals bedankt en we hopen dat wij u een mooie afsluiting van het seizoen van Heren 1 hebben gegeven. Volgende week spelen we nog wel tegen Alphen om op plaats zes te blijven staan, maar eigenlijk gaat dat nergens meer om.