headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto
 
Alle Senioren

Jaaroverzicht Senioren & Veteranen

Nieuws afbeelding 28-6-2013

Afgelopen zaterdag hebben we met de huldiging van de kampioenen het seizoen 2012-2013 feestelijk afgesloten. Helaas konden we ditmaal maar één seniorenelftal huldigen: Dames 2. Een knappe prestatie die werd besloten met het behalen van het districtskampioenschap van Noord-Holland.


Publicatie teams en trainingstijden

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor het komende seizoen alweer in volle gang. In principe zijn alle vaste trainers voor het komend seizoen vastgelegd. Volgende week wordt het voorlopige trainingsschema gemaakt en wij hopen wij die spoedig te kunnen publiceren. We zullen proberen zoveel mogelijk dezelfde trainingstijden als vorig seizoen aan te houden en tegemoet te komen aan de teamwensen indien andere tijden gewenst zijn. We zijn echter gebonden aan beschikbaarheid van trainers en velden, dus in sommige gevallen zullen we een beroep moeten doen op jullie flexibiliteit.

Vandaag gaat het LISA-systeem over naar seizoen 2013-2014 om de nieuwe teamindelingen voor alle elftallen bekend te kunnen maken op de Alliance-site. Dit is met name belangrijk voor de jeugd. Bij de senioren en veteranen zijn nog niet alle indelingen afgerond. De informatie voor sommige teams op de Alliance site is dus nog niet correct (het Lisa-systeem kan alleen alle teams tegelijk omzetten en daarom kan de publicatie van de senioren- en veteranenteams niet worden uitgesteld).


Dames senioren

Helaas is Dames 1 dit seizoen gedegradeerd uit overgangsklasse. Na de 'zwarte' zaterdag vorige week op Alliance waren de dames helaas niet meer in staat het tij te keren in Rotterdam. Komend seizoen zullen André Morees en de meiden proberen zich weer terug te knokken en ze kunnen daarbij hopelijk rekenen op steun en aanmoediging van u allen.

Zoals vermeld wist Dames 2 te promoveren naar de reserve 1e klasse. Klasseprestatie van Jeroen Tuininga met zijn dames. Belangrijk is dat we daarmee een aansprekend tweede team bij de dames senioren hebben en daarmee hockeytalent uit de jeugd die (nog) niet in aanmerking komt voor Dames1 aan onze vereniging kunnen binden. Doel is natuurlijk reserve overgangsklasse volgend seizoen, dames!

Dames 3 wist zich dit jaar keurig te handhaven in dezelfde poule als Dames 2. Dames 3 bestaat grotendeels uit dames die na enige omzwervingen zijn teruggekeerd op het Alliance-nest. Een zeer positieve ontwikkeling voor onze club die hopelijk spoedig een vervolg krijgt in de vorm van nòg een nieuw team, bestaande uit oud-Dames 1-speelsters.

Dames 4 heeft een minder seizoen achter de rug. Met name op trainingsgebied is er dit jaar nogal wat misgegaan. Helaas was een groot deel van het team zo ontevreden dat een aantal dames besloten heeft  de club te verlaten. We wensen hen veel succes bij Rood-Wit. In dit licht wil ik dit benadrukken: bestaat er ontevredenheid in een team, trek dan tijdig aan de bel!. Graag bij de categorieleiding of bij mij en niet alleen terloops bij Jeroen Tuininga, wiens bordje qua organisatie boordevol is. Niet dat we altijd à la minute een oplossing voorhanden hebben, maar we doen ons best.

Jong Dames 1 wist zich keurig te handhaven in de 2e Klasse van de Jong Senioren-competitie. Komend seizoen wordt het team aangevuld met vers bloed om een aantal meiden dat op buitenlandstage gaat te vervangen. Indra en Jolijn: superbedankt voor jullie zeer betrokken coaching en organisatie.


De Jong Senioren-competitie is een initiatief van de Bond om de overstap van de junioren naar de senioren makkelijker en interessanter te maken. Op zich werkt dit goed. De organisatie (lees coaches/aanvoerders en categorie-/wedstrijdleiding) van deze teams hebben echter hun handen eraan vol om door het jaar heen spelers te motiveren om te komen trainen, op tijd aanwezig te zijn en om tijdig af te zeggen voor wedstrijden en toernooien. Samen met omliggende verenigingen en de Bond willen we komend seizoen onderzoeken hoe we de begeleiding beter kunnen aanpakken. Een veelbelovend initiatief is dat inmiddels bij de A-junioren zoveel mogelijk teamtaken worden gedelegeerd aan jeugdspelers zelf om ze zo te laten wennen aan de verantwoordelijkheden die het spelen in een team met zich meebrengen. Hopelijk gaan we daar in de nabije toekomst bij de jong-senioren van profiteren!


Heren senioren

Heren 1 is dit seizoen geëindigd op een keurige zevende plaats. Als club nemen we afscheid van coach Maarten Sips en verwelkomen we 'good old' Ralph Bleeker als zijn opvolger. Samen met veldtrainer Karol Sniezek en manager Tom Klinkhamer hopen wij dat zij met een jong team de weg omhoog naar de 1e klasse zullen vinden.

Heren 2 was dit seizoen een combinatie van jong en oud aangevuld met steuntroepen uit Heren 3. Het was niet het meest gelukkige seizoen van de mannen. Helaas zijn we niet in staat gebleken om de 'jonkies' uit dit elftal te bewaren voor Alliance. Simpelweg omdat wij de heren niet zo'n mooi alternatief te bieden hebben als de dames, namelijk om net onder Heren 1 in een aantrekkelijke competitie te spelen. En dat is spijtig, omdat we op deze manier ook weer afscheid moeten nemen van talentvolle jeugd uit de A-junioren. Onder dankzegging voor hun inspanning vertrekken Sander en Niels weer naar Heren 3 en gaan de 'oudjes' richting veteranen.

Heren 3 beleefde een prima seizoen en mocht op het eind nog onverwacht spelen voor promotie naar de reserve 4e klasse. Helaas is dat niet gelukt... Het team is voor komend seizoen goed op orde met hopelijk een waardig vervanger van keeper Ivo.

Jong Heren 1 kende een lastige competitiestart. Er werd een aantal keren verloren met dubbele cijfers. En dat is voor niemand leuk. Na snel ingrijpen werd het team verplaatst naar een iets lagere klasse en werden meer partijen gewonnen. Mooi was het om te zien hoe de trainingen van Pjotr het team naar een hoger plan brachten. Komend seizoen wordt het team ingrijpend gewijzigd door vertrek van enkele mannen vanwege studie elders en door instroom van A-jeugd. Door een evenwichtige verdeling van leeftijden in het team heb ik vertrouwen dat JH1 een mooi seizoen tegemoet gaat.

Jong Heren 2 speelde een strakke competitie en eindigde als vierde in de poule. Het is een team waar ik trots op ben en waarvan ik hoop dat ze nog lang op Alliance zullen spelen. De meeste spelers studeren en/of wonen buiten Heemstede en toch kent het team een hoge opkomst bij trainingen. De mannen zullen komend seizoen uitkomen als Heren 2 in de reserve 3e klasse senioren.


Dames Veteranen

De Dames Veteranen bevinden zich in zwaar weer. Hoewel de dames zich prima wisten te handhaven in hun klasse zien we al een tijdje gestage terugloop in teambezetting. Door opzeggingen en blessures hebben de teams maar net genoeg speelsters en is voor dames veteranen B de stormvlag gehesen. In overleg met de speelsters proberen Lianne en ik de best mogelijke oplossing te vinden. Komende weken zullen we knopen moeten doorhakken in welke teamsamenstelling de dames het komende seizoen in zullen gaan. Een echt elegante oplossing is vooralsnog niet voorhanden.

Heren Veteranen

Een aantal krasse knarren hangt na dit seizoen de stick aan de wilgen. Naast Winnie Dibbets (45 jaren lid) stoppen ook Frank van Leuven (46 jaren lid) en Joris Drontmann (35 jaren lid en Lid van Verdienste). Daarnaast legt ook Gijs Vlas (VetC) zijn legguards terzijde en zullen wij zijn sonore stem vanuit goal gaan missen. We danken jullie voor jarenlange clubtrouw en hopen jullie nog vaak langs de velden te begroeten. Gelukkig hebben we de foto’s nog....

        Winnie Dibbets                       Frank van Leuven                                                   Gijs Vlas                                    Joris met Ben Dicker, Paul Henfling                                                                                                                                                                                                    en Joost Peltenburg in Cardiff

Na geduldige voorbereiding door Jeroen Mes vindt er komend seizoen een nieuwe teamindeling plaats bij de heren Veteranen. We verwelkomen de oud-Heren 2-spelers die, ondersteund door een aantal spelers van het huidige Veteranen HB en instroom van buiten, het nieuwe Veteranen A zullen vormen. Het team zal uitkomen in de 1e klasse. Veteranen B wordt gevormd uit de spelers van het huidige Veteranen A gecombineerd met de overblijvers uit het huidige B, en zal spelen in de 2e klasse. Dank ook aan met name Rogier, René en Syne-Jan voor deze succesvolle 'verhuisoperatie'. Veteranen C blijft het grootste team van Alliance en Veteranen L heeft nog steeds het oudste lid van Alliance aan boord.....


Website Alliance en Mijn Team

Uit metingen blijkt dat het aantal bezoeken door senioren en veteranen aan de Alliance-website te laag is. En dat is jammer omdat daardoor nieuws en aankondigen jullie niet altijd bereiken. Wellicht dat jullie de inlogcode zijn vergeten. Daarom hieronder nog een keer jullie code. Daarnaast nog een keer het verzoek om vooral gebruik te maken van Mijn Team. Handig als teamtool, maar ook een extra mogelijkheid voor ons om de teamleden te bereiken met nieuws.

Hoe vind ik mijn nieuwe team?
De teamindelingen zijn in onze beveiligde omgeving "Mijn Alliance" geplaatst:

- Ga naar onze website : www.mhc-alliance.nl
- Rechtsboven op onze Homepage staat een groot zwart-wit blok, vul hier je lidnummer en wachtwoord in en klik op 'login'.
- je bent nu aanbeland op Mijn Alliance
- Jouw hoofdpagina in Mijn Alliance staat voor je

- Rechtsboven zie je direct de naam van je team waarin je bent ingedeeld
- Klik op de teamnaam en je ziet al je teamgenoten in beeld
- Klik op [printversie] en je hebt gelijk een handige lijst met alle contactgegevens "voor op het prikbord of de koelkast"

 
Mijn Alliance
In Mijn Alliance heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid:

• je eigen Profiel of je Teamprofiel te bewerken (foto's, tekst, film, etc)
• je wachtwoord zelf te bepalen
• je e-mailadressen aan te passen
• je mobiele telefoonnummers te beheren (belangrijk voor je team en de afgelastingen!!)
• een incassomachtiging af te geven waarmee je korting op je contributie krijgt (wees er snel bij). Ben je jonger dan 18 jaar, dan heb je toestemming van je ouders/verzorgers nodig!
• scheidsrechters kunnen hun fluit-voorkeuren doorgeven via Mijn Arbitrage
en nog veel meer.... gewoon kijken!

De inloggegevens (hierboven genoemde lidnummer en wachtwoord) geven direct toegang tot Mijn Team. Deze Alliance-applicatie is voor alle teams toegankelijk en geeft jullie de mogelijkheid om binnen je team afspraken te maken over presentie bij trainingen en wedstrijden, rij- en fruitbeurten, etc. Een ideaal hulpmiddel voor de aanvoerder en de spelers/speelsters om met elkaar te communiceren over jullie gezamenlijke wedstrijden, trainingen en andere activiteiten. Al meer dan 100 van Alliance teams gebruiken deze tool voor hun eigen team!! De button is ook op de homepage van Alliance terug te vinden.

De Alliance App is gratis verkrijgbaar in de AppStore van Apple (klik hier). Na de zomervakantie zullen wij ook de Android-App aanbieden. De App is ideaal voor alle je teamzaken en alle informatie van Alliance. Nieuws, uitslagen, presentie, teamtaken, wedstrijdanalyse, digitaal wedstrijdformulier, telefoonnummers etc. Je hoeft dus niets meer te missen !


Sponsoring

Het zal komend seizoen een hele klus worden om in de zwarte cijfers te blijven. Gelukkig hebben we wel wat vet op de botten om de recessie het hoofd te kunnen bieden, maar nieuwe bedreigingen liggen alweer op de loer. Een belangrijke inkomstenbron blijft sponsoring. En daar vraag ik jullie warme belangstelling voor. Misschien met jullie eigen bedrijf of wellicht kunnen jullie de sponsorcommissie op de juiste weg helpen met een lead naar een ander bedrijf. Alle tips zijn welkom via [email protected].


Gezelligheid op de zondag

Een veelgehoorde klacht onder de senioren en veteranen is dat de zondag maar niet gezellig wil worden. En daar ben ik het mee eens. Die ongezelligheid heeft voor een deel te maken de inrichting van het clubhuis en het gebrek aan enthousiasme en inzet van de pachter om iets van de zondag te maken (Zoals de meesten van jullie weten is het bestuur in een procedure verwikkeld met de pachter om de samenwerking te beëindigen. Hopelijk kunnen we daar in september positief over berichten)

Daarnaast zijn wij als seniorenafdeling van Alliance niet groot genoeg om elke zondag het terras/clubhuis te vullen met gezelligheid. Zeker als Dames 1 uit speelt, is het doorgaans erg rustig. Aan de inrichting willen we komend seizoen wat doen. Verwacht geen rigoureuze verbouwing (geen poen voor), maar wel een aantal cosmetische aanpassingen zoals bedacht door de clubhuiscommissie.

Om de participatie van ouders voor de zondag te vergroten is er afgelopen maand een geslaagde poging gedaan door de werkgroep 'Ouders op het veld' om ouders van de jongste jeugd te interesseren voor de seniorenafdeling van Alliance. 200 brieven met uitnodigingen leverden ruim 50 reacties op. De eerste inloopavond was een groot succes en heeft een aantal nieuwe trimmers opgeleverd. Daarnaast zijn er een paar supertalenten gespot die hopelijk in de nabije toekomst de veteranen kunnen versterken.Dank aan de werkgroep voor dit goede initiatief!

Een ander initiatief dat afgelopen seizoen is gestart is de trimgroep op zondagmorgen. Onder leiding van Ale van der Veen zijn we begonnen met hockeyles voor volwassenen. Na een seizoen hard trainen zal een groot deel van deze trimmers de overstap maken naar de nieuw op te richten trimploeg op de maandagavond.

Oproepen

Verder vraag ik jullie ook vooral zélf eens na te denken hoe de zondag gezelliger kan worden. Initiatieven zijn altijd welkom! Daarnaast roep ik jullie ook op om meer te participeren in de organisatie van Alliance. Denk aan het organiseren van T-dansants en feestavonden, maar ook bijvoorbeeld aan de organisatie van het Friendshiptoernooi. Te veel werk moet wordt gedaan door elke keer dezelfde weinige handjes! Ik ben ook op zoek naar categorieleiders (m/v) voor de senioren dames en heren. Graag geven Anna of ikzelf jullie meer informatie. (Kijk op de site naar andere vacatures).

Mede namens Lianne Stijsiger, Jeroen Mes en Anna-Maria d’Antuono wens ik jullie een prachtige zomer en hoop jullie allemaal superfit bij de start van het nieuwe seizoen te ontmoeten!

PS: Traditiegetrouw vindt de seizoensopening bij de dames en heren Veteranen plaats tijdens het Friendship Toernooi op onze velden, dit jaar op zondag 1 september aanstaande. Een goede gelegenheid om elkaar weer te treffen. Tot dan!

Sportieve groet,

Klaas van Veen

Bestuurslid Senioren MHC Alliance - [email protected]
Reacties


Syne-Jan de Jongh

28-6-2013 @ 19:01:24 |Wn

Hans Roerink

29-6-2013 @ 14:49:04 |Mooi overzicht Klaas !

Reageer op het nieuws