Heel Alliance !!

Dames 1-Groniningen: 1-1 (verslag 21 april)

Nieuws afbeelding 23-4-2013
Groningen is een tegenstander die een plekje boven ons staat en net als wij hard aan het strijden is om niet de play-out te hoeven spelen. Deze wedstrijd is voor beide ploegen ontzettend belangrijk en het is dan ook niet zo verrassend dat beide teams heel voorzichtig aan de wedstrijd beginnen: niemand wil fouten maken.

Compact hockey
In de eerste helft bepaalt Alliance het spel. We hockeyen compact en werken samen. We creëren een aantal strafcorners die er helaas niet in gaan.

Omdat beide ploegen vrij compact spelen, is het superdruk tussen de 23 meter-lijnen waardoor het moeilijk is om in die zone te spelen. Toch lukt het ons om door de drukte heen te komen en kan Joelle uit een aanval langs de linkerkant een doelpunt maken. Waarbij niet vergeten moet worden dat Valerie heel hard heeft gewerkt bij de voorbereiding van dit doelpunt. De ruststand is 0-0.

Chaos
In de rust bespreken we dat Groningen in de tweede helft vol terug komt. En dat gebeurt ook. Aan onze kant af is er af en toe chaos die Groningen altijd weet te af te straffen en zo ons onder druk zet. Dan krijgt Groningen een gele kaart en mogen we dus in overtal hockeyen, maar dit voordeel weten we helaas niet te gebruiken. Als wij dan ook geel krijgen, moeten we vijf minuten lang hard verdedigen.

Uiteindelijk maakt Groningen de gelijkmaker waardoor het de laatste 15 minuten van de wedstrijd heel erg spannend is. Beide teams creëren nog paar grote kansen maar de stand verandert niet meer. Uiteindelijk mogen we blij zijn met dit punt. Beide ploegen hebben hard gevochten en heel fysiek gespeeld.

Richting finish
De competitie gaat langzaam maar zeker richting de finish en de spanning stijgt. Wij weten dat we nog hard moeten werken om tenminste één plekje te stijgen. We moeten elke wedstrijd punten halen!

Volgende week Craeyenhout. We hebben er nu al zin in :)