Heel Alliance !!

Heren 1 Alliance-Woerden: 2-2

Nieuws afbeelding 12-9-2013
Zo, we zijn weer begonnen. Met onze nieuwe coaches Ralph Bleeker en Karol Sniezek hebben we een aardige voorbereiding gehad. Karol is i.v.m. het EK later begonnen ons te trainen maar Ralph heeft al heel wat energie in ons gestoken. Met een nieuwe tactiek en een aantal wijzigingen in de selectie zijn we sterk aan de voorbereiding begonnen. De wedstrijd tegen Alphen was een hoogtepunt waar we fris en frivool de tegenstander alle hoeken van het veld hebben laten zien. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 6-1-overwinning. Met deze goede, maar ook wat mindere wedstrijden in onze gedachten stapten we zondagmiddag in de auto om drie kwartier te reizen naar Woerden. Waar we vorig seizoen geëindigd waren met een gelijkspel wilden we deze keer drie punten mee naar huis nemen.

Gatenkaas
Iedereen had er zin in. Er heerste vertrouwen en de sfeer zat er lekker in. Helaas begonnen we erg zwak tegen Woerden. Woerden, dat collectief een uitstekende eerste helft op de mat wist te leggen, kreeg al snel wat kansen. Het leek wel een gatenkaas bij ons achterin en daar wist Woerden na pak ‘m beet 15 minuten van te profiteren. Na een goede combinatie wist Jan Jaap van Oudewater onze goalie Stijn Sanders te passeren. Deze Jan Jaap had echter ontzettend veel geluk met zijn schot. Hij raakte de bal volledig verkeerd waardoor de bal opsprong en in het doel belandde. 1-0. We liepen een beetje achter de feiten aan. Een boze Ralph Bleeker kon ons ook niet vooruit schreeuwen, het liep allemaal niet zoals hij wilde. De irritaties werden langzamerhand zichtbaar en we begonnen onzelf een beetje tegen te werken. Gelukkig was daar het eindsignaal van de eerste helft.

Geen schoonheid
Na een tactisch overleg van Karol en Ralph begon de tweede helft. En nee, we speelden nog steeds niet echt best. We kregen hier en daar wel wat kansen maar Woerden bleef uitstekend spelen. Het sterke spel van Woerden zorgde voor uitermate gevaarlijke situaties waarbij Fabian en Jasper de bal van de lijn moesten halen om een tegendoelpunt te voorkomen. Gelukkig kregen wij langzamerhand ook wat kansen. Koen was een paar keer dichtbij en ook Leo had de mogelijkheid om ons weer op gelijke hoogte te zetten. De ruimtes werden groter en de kansen namen toe. Helaas was Woerden de eerste die toe wist te slaan. Terecht kwamen zij door Pieter de Wit op een 2-0-voorsprong. Van echte schoonheid was het doelpunt niet maar wel verdiend.

Eigen goal
Lang zag het er naar uit dat Woerden de drie punten ging pakken maar zeven minuten voor tijd was en dan zover. Een starfcorner wist voor de aansluitingstreffer te zorgen. Een variant, bedacht door onze cornerspecialist Karol, bracht Koen in staat om te scoren. Hij faalde niet en eindelijk kon de bank van Alliance JUICHEN: 2-1. Volle koker gingen we nog voor de gelijkmaker. Wonder boven wonder viel dit doelpunt ook nog. Kasper gaf de bal voor, toen de keeper de bal wilde wegschoppen ging de bal via de binnenkant van zijn beenbeschermer het doel in. Een ontzettend stomme eigen goal dus! Hans van Breukelen is er niks bij. 2-2.

Geen kaarten
Met deze stand eindigde de wedstrijd. Sommige spelers konden er wel om lachen dat we zo lelijk nog een punt hebben weten te behalen, anderen waren niet te genieten omdat we zo dramatisch hadden gespeeld. Waar niemand omheen kan is het feit dan we geen gele of rode kaart hebben weten te behalen, CHAPEAU!!

Zondag mogen we weer opdraven tegen Nieuwegein, thuis. We hopen dat jullie er zondag allemaal staan om ons aan te moedigen en ons naar de eerste drie punten te schreeuwen. Wij zullen u niet teleurstellen en beloven een mooie pot neer te zetten.